С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021

Бакхус, снимки Цветелина Белутова
01 Октомври 2021, 12:00
Share Tweet Pin it Share

Списание "Бакхус" раздаде наградите в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino", който тази година отбелязва 20-ия си юбилей. Те бяха връчени на церемония на 30 септември с 5-степенно меню, приготвено и изпълнено от някои от най-добрите шеф готвачи на България и техните помощници от кулинарна академия HRC.



  • Авторски изрисувани награди от студио

    Авторски изрисувани награди от студио "Matzalo"



Тази година категориите са 6: 5, оценявани от жури, и "Ресторант на читателите", който беше избран след публично гласуване.

Ето кои са победителите след церемонията по категории:
Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino
- Космос -
Номинирани:
ANDRe
Hamachi-ni
Niko'las 0/360
Soul Kitchen

  • Голямата награда

    Голямата награда "Ресторант на годината" спечели "Космос"


  • Големият победител с ваучер от Acqua Panna & S.Pellegrino

    Големият победител с ваучер от Acqua Panna & S.Pellegrino


  • Статуетката-чиния за наградата

    Статуетката-чиния за наградата "Ресторант на годината"

Авторски почерк
- Hamachi-ni -
ANDRe
Chef's
Soul Kitchen
  • Ресторант Hamachi-ni спечели в категория

    Ресторант Hamachi-ni спечели в категория "Авторски почерк" и специален подарък от Veuve Clicqot


Винена листа и напитки
- Космос -
Ahora
Aubergine
La Capannina
Niko'las 0/360
  • Ресторант

    Ресторант "Космос" спечели в категория "Винена листа и напитки"

Вкусно място
- Ahora -
L'Etranger
Manzo
Pavillion 37
  • Ресторант Ahora спечели наградата в категория

    Ресторант Ahora спечели наградата в категория "Вкусно място", наградата връчи Йоана Милева от HRC Academy

Дебют
- 10 Dieci Boutique Restaurant -
MORE beach restaurant
Pure & Sense
The Revolutionary Diner & Bar
  • Шеф Андре Токев, носител на голямата награда

    Шеф Андре Токев, носител на голямата награда "Ресторант на годината" за 2020 г., изтегли печелившия в категория "Дебют" - Dieci Boutique Restaurant, които не успяха да присъстват на церемонията

Ресторант на читателите
- Паваж -
  • Наградата

    Наградата "Ресторант на публиката" спечели "Паваж"



  • Гостите бяха приветствани с автомобили на Porsche

    Гостите бяха приветствани с автомобили на Porsche


  • Напитки за

    Напитки за "добре дошли" от Hennessy


  • Напитки за

    Напитки за "добре дошли"


  • Напитки за

    Напитки за "добре дошли" от Veuve Clicqot


  • Напитки за

    Напитки за "добре дошли" ot Gordon's Gin & Tanqueray Gin



Наградите и менюто
Статуетките този път бяха под формата на ръчно изрисувани керамични чинии, всяка със собствена концепция спрямо съответната категория, дело на студио Matzalo. Залата беше декорирана в темата на събитието - Балканският дух. Менюто представляваше своеобразна разходка из Балканския полуостров, като всяко от 5-те ястия беше авторски разработено от поканените шеф готвачи.

Веселин Дойков, Metro Academy
Ягодово гаспачо с чипс от бекон и розов домат
  • Шеф Веселин Дойков представя ястието си

    Шеф Веселин Дойков представя ястието си



Мария Жекова, победител в Masterchef 2021
Смилянски боб с пъстърва, шафран, латинков сос тартар и пчелен прашец
  • Победителката в MasterChef 2021 Мария Жекова представя ястието си

    Победителката в MasterChef 2021 Мария Жекова представя ястието си



Любен Койчев, HRC Culinary Academy
Хърватски брудет: Бавно готвени скариди, змиорка и миди в доматен бульон, рагу от фенел, сотирани жабешки бутчета и хрупкава полента
  • Шеф Любен Койчев представя ястието си

    Шеф Любен Койчев представя ястието си




Владимир Тодоров
Качамак по ковачевски със свинско и зрял овчи кашкавал
  • Шеф Владимир Тодоров представя ястието си

    Шеф Владимир Тодоров представя ястието си




Владислав Пенов и Деница Дойнова, Космос
Златна ябълка: мус с мурсалски чай, карамелизирани солени ябълки с коняк, коджи орехи
Програмата
Церемонията и 5-степенното меню бяха придружени от музикални изпълнения в етно и джаз стил на Нина Николина Етно проект, а специално подготвения за събитието танц на PRCJT360 представляваше кулминация на празничната вечер. Трима късметлии бяха изтеглени в томболата на JTI - майсторски направени захарница, поднос за сирена и фруктиера.


  • Музиката бе дело на Нина Николина Етно Проект

    Музиката бе дело на Нина Николина Етно Проект


  • От сцената Нина Николина покани публиката на хоро

    От сцената Нина Николина покани публиката на хоро


  • ... и сама се включи в него

    ... и сама се включи в него


  • JTI предоставиха на аукцион 3 ценни предмета на кулинарна тема

    JTI предоставиха на аукцион 3 ценни предмета на кулинарна тема



Veuve Clicquot предоставиха специална брандирана бутилка на победителя в категория "Авторски почерк", а Acqua Panna връчиха ваучер на големия победител на вечерта в категория "Ресторант на годината".

  • Победителите заедно на сцената

    Победителите заедно на сцената



Екипът на Бакхус благодари на партньорите и съмишлениците за провеждането на успешното юбилейно издание на конкурса:
Acqua Panna & S.Pellegrino
Hennessy
Veuve Clicquot
The Singleton
Tanqueray Gin
Gordon's Gin
METRO Bulgaria
JTI
Porsche
Red Devil Catering
HRC Culinary Academy
Sofia Tech Park
Elly's Supreme Taste
Liquid Entertainment
Мацало
Зографов и син

Share Tweet Pin it Share

Подобни теми

Реклама »