Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Тук може да намерите архивните броеве на списание "Бакхус".
Избор, комбинация, опит, посока. Около тези думи се завърта животът на всеки от нас. Личните избори определят професионалния път, но обратното важи със същата сила. Опитът задава посока на развитие, посоката прави възможна комбинацията на различни избори, а те на свой ред отвеждат напред и нагоре. Понякога и назад и обратно, но само за да дадат на развитието повече или друг привкус.
Главните герои в този летен брой
Георги Бойковски, Николай Петров и Цветомир Николов, са постъпили точно така: всеки е направил избор, за да "открадне" от кухнята на големите. В даден момент всеки от тях сменя посоката, избирайки да се върне в София. За да комбинира наученото навън и да зададе своя посока в свой ресторант.
Кулинарният Пловдив се разбужда
Модерна градска кухня, испански авангард и класическа европейска кухня: Градът под тепетата има какво да предложи
А ако скоро не сте били в Пловдив, сега е моментът да го направите – в града (и на нашите страници) има три много приятни ресторанта, които връщат традицията на добрата храна.
Пътуването през вкусовете и Google
Какво ни каза Google за храната в годишния си доклад за 2016 г.
Опитваме се да разберем някои неща за хранителните навици на хората – според Google и според онлайн поведението на потребителите.
Данните са от годишния доклад за 2016 г. Няма да поемем риска да правим обобщения. Но нищо не ни пречи да си позволим – въз основа на казаното от търсачката – да си изградим хипотеза за това как един виртуален представител на поколението Z решава кога, какво и как да си сготви.
Шведска закуска
Пиенето на кафе като национална традиция, специално време и персонално удоволствие
Всичко започва през далечната 1685 г., когато кафето като продукт се появява в Швеция за пръв път. Въпреки че страшно бързо става популярно, то е "забранявано" цели пет пъти.
"Шведи са ми разказвали, че се носят легенди за това как са се криели в горите, за да пият кафето си", разказва Фабиан.
И още от темите:
И понеже е лято, в този брой имаме хубава селекция от вина точно като за това време – розета и бели. Предлагаме и коктейли – летни, свежи, разхладителни като края на деня и началото на нощта.
Във ваканционното настроение замесваме и Лондон и трите му най-интересни пазара; говорим си с дизайнер на хранене за това какво е да експериментираш с рецепти и потенциални бъдещи тенденции; и следваме посоките, които фюжън кухнята предприема в своето развитие напоследък.
НАМЕРЕТЕ НОВИЯ БРОЙ НА "БАКХУС" в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV или го поръчайте на [email protected] или на + 359 2 4615 349 |
Новият брой на "Бакхус" е съставен и написан в светлината на "Ресторант на годината Бакхус 2015, Acqua Panna & San Pellegrino". Конкурсът е най-голямото събитие не само в живота на списанието, но в голяма степен е определящ и за съдбата на ресторантите в България, които попадат във фокуса на оценяващото жури. А е определящ, защото да получиш отличие винаги носи след себе си положителни промени.
НАМЕРЕТЕ НОВИЯ БРОЙ НА "БАКХУС" в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV или го поръчайте на [email protected] или на + 359 2 4615 349 |
НАМЕРЕТЕ НОВИЯ БРОЙ НА "БАКХУС" в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV или |
Заложихме на младостта в новия брой, не само защото тя, като в клишето, ще спаси света, но и заради истинските възможности на петима млади – и като години, и като професионален опит – готвачи. В избора ни случайност няма, има увереност, че за всеки от тях ще се говори и в бъдеще.
Сигурни сме, че и темата, която отваряме и на която обръщаме внимание – занаятчийските храни, – също ще търпи сериозно развитие. Ще ви срещнем с едни много конкретни хора, които с ръцете си създават малки количества, но невероятно качествени, продукти: зеленото сирене на село Черни Вит, лютите сортове чушки, сосове и салци на Chilli Hills, ензимните чайове на Братя Хлебари и, разбира се, крафт бирите българско производство. Лято е все пак.
Набързо минаваме и през пет балкански града – Истанбул, Солун, Скопие, Белград и Букурещ, за да усетите вкуса на мястото. Всички – препоръчани от наши хора, припознали духа на ресторанта или клуба като свои.
Своя избор за подходящите в сезона бели вина и розета са ни подшушнали и трима приятели енолози (чрез перото на Лидия Пелова), а подобно нещо наистина не се случва всеки ден. Също както и възможността да се присъедините към Седмицата на ресторантите на Бакхус. Този път акцент е Средиземноморската кухня. Именно нея ще сервират в определени места в София, Банско и Бургас. Подробностите са от нас в страниците на новия брой.
Търсете новия брой на списание "Бакхус" от 13 юни 2015 г.
в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV