С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Ла Тераса Ди Сердика

сп. Бакхус
09 Октомври 2015, 14:51
Share Tweet Pin it Share

Хотел Арена ди Сердика
Адрес: гр. София, ул. Будапеща, 2-4
За резервации: 0889661001
www.arenadiserdica.com
Работно време: от понеделник до събота, 16.30ч – 00.00ч

За да достигнете до великолепната гледка към планината и центъра на София в ресторант "Ла Тераса ди Сердика", трябва да преминете покрай останките на античния амфитеатър от III век, вграден в хотела.

Можете да оставите въображението свободно да препуска върху особеностите на живота на древните римляни, докато се наслаждавате на изобилното меню. То залага на интересни съчетания между есенни, морски и екзотични продукти.

Започваме с черна киноа, фенел, зеленчуци, свежи салати и пикантния акцент от понзу дресинга. Продължаваме с кремсупа от тиква, поширана лангустина, скариди, пилешко с екзотични нотки от зелено къри и кокосова сметана. Поемаме дълбоко въздух и атакуваме основното ястие – глазирани свински ребра, пюре от боб и джоджен, гъби кладница и темпура лучени кръгчета. Прочистваме небцето с гранита от зелен чай и финишираме с лимоново руло с джинджифил и сладък ориз с манго.

Image and video hosting by TinyPic

Вечерно

 
Меню, цена 40 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.

 

Салата: Черна киноа, фенел, зеленчуци, свежи салати, понзу дресинг




Супа: Крем супа от тиква, поширана лангустина, скариди, пилешко, зелено къри, кокосова сметана




Основно: Глазирани свински ребра, пюре от боб и джоджен, гъби кладница, лучени кръгчета темпура.

Гранита от зелен чай




Десерт: Лимоново руло с джинджифил и сладък ориз с манго





Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Share Tweet Pin it Share

Реклама »