гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/
Внимателният подбор на продуктите, изпипването на детайлите и авторският поглед са сред нещата, които донесоха на ресторант L’Instant големия приз "Ресторант на годината" в последното издание на едноименния конкурс на списание "Бакхус".
В авторското си меню за седмицата на ресторантите чаровният екип от шеф Антони Верест и салонен управител Карин Станишева остават верни на тези принципи и на мотото си: "Френският гурме миг в сърцето на София."
В авторското си меню за седмицата на ресторантите чаровният екип от шеф Антони Верест и салонен управител Карин Станишева остават верни на тези принципи и на мотото си: "Френският гурме миг в сърцето на София."
Четвърто поколение готвач, Верест започва професионалния си път в кухнята на семейния ресторант, трупал е опит и в различни краища на света – Париж, Мелбърн, Монреал и Дубай.
Сега той предлага тристепенно меню, което е не по-малко космополитно и стартира с тартар от една интересна и рядка за българските ширини риба – черен марлин, овкусен с гарам масала и гарниран с тиквички и зелена ябълка. Основното ястие е ризото с речен рак и шафран.
Завършваме с тарт Бурдалу с шоколадов сос.
Обяд и Вечеря
Меню, цена 40 лв.
Стартер: Черен Марлин тартар овкусен с гарам масала, тиквички и зелена ябълка.
Blue Marlin tartar flavor with Garam Masala, zucchini and green apple salad
Основно: Ризото с речен рак и шафран.
Saffran Crayfish risotto
Десерт: Тарт Бурдалу с шоколадов сос.
Tarte Bourdaloue with chocolate sauce
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac