Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Авторската кухня е безспорно най-трудният кулинарен жанр. Разчитайки единствено на себе си, готвачите имат нелеката задача да огънат правилата, за да създадат ястия, които са едновременно неповторими, но също така вкусни и добре балансирани. А това означава да излязат от комфорта на строгите канони и да се доверят на интуицията си, формирана с опит и знания.
Шеф-готвачи в общо седем ресторанта се престрашиха да демонстрират индивидуалния си потенциал в предстоящото издание на Седмица на авторската кухня на Бакхус, като пет от тях са ресторанти към висококатегорийни хотели – три в София ("Ресторант 106" в "Сентръл парк", "Ла Тераса" в "Арена ди Сердика" и "Зест" в "Суит Хотел") и два в Банско (Come Prima в "Кемпински Гранд Арена" и "Амброзия" в "Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт"). В това няма изненада, добрите хотели винаги са били двигател в развитието на високата кухня и файн дайнинга.
Не е изненада и участието на ресторант Talents към Кулинарната академия HRC – къде другаде можем да срещнем бъдещите кулинарни звезди с ярка индивидуалност, ако не тук. Отборa на смелите допълва и френският ресторант L’Instant, където авторските ястия не се нуждаят от специален повод, за да бъдат създадени.
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!
Цена на АВТОРСКИТЕ менюта - от 40 лв. до 71 лв.
Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
ВИНАТА са предоставени от Авенди ООД:
Cono sur reserva especial Sauvignon blanc 2014;
Cono sur reserva especial Pinot Noir 2013
АПЕРИТИВЪТ е предоставен от Трансимпорт ООД:Водка Beluga; Дижестивът е предоставен от Авенди ООД: КонякHennessy Fine de Cognac
Изисканият ресторант Come Prima в "Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" отново изненадва със запомнящо се гурме преживяване за любителите на храна, готови да се впуснат в приключение и да зарадват небцето си с виртуозен танц от вкусове. Посетителите на наградения за най-добър хотелски ресторант в България за 2020 г. ще имат възможността да се насладят на страхотно 7-степенно меню, приготвено от главния готвач Никола Тодоров. Той е работил в много хотели от веригата "Кемпински" по света и се е учил от изключителния шеф готвач Реми Жиро в един от най-знаковите ресторанти с 2-звезди Michelin, Les Hauts de Loire.
Дегустационното преживяване е вдъхновено от предстоящите летни дни и съчетава в себе си висококачествени местни и сезонни продукти.
Какъв по-елегантен поздрав за "добре дошли" в полите на Пирин от това да започнете специалната си вечеря с тартар от телешко, черен хайвер от български аквакултури и черен трюфел от Стара Планина.
Следва карпачо от скариди, което е препратка към по-южни географски широчини заради съчетанието с маракуя и добре подбраната пикантност на червената люта чушка.
Стъпка №3 е ризото: там се преплитат солеността на добре узряло сирене пекорино и сладостта на лангустини и тиквички, допълнени от зелен шамфъстък.
Четвъртото ниво от дегустационното меню е филе от морски език с изключително деликатен вкус, а поднесен с босилек, домати и краб, се получава страхотно балансирано средиземноморско ястие.
В ролята на основно са пъдпъдък и гъши дроб,
които се съчетават елегантно със сладък картоф, портокал и пяна от бадеми.
Вечерта придобива свеж завършек с десерт с пресни ягоди, мариновани с мента, сладолед от биволско кисело мляко и мед.
Всяко ястие е внимателно съчетано с подходящо вино или шампанско за придаване на един завършен вкус.
Много важно е да се отбележи, че цялото меню е подчинено на концепцията за нулев отпадък и всички части на продуктите са използвани под различна форма в приготвянето на храната.
Тази дегустационна вечеря е покана да отпразнувате най-красивото в живота oт терасата на ресторант Come Prima с изглед към върховете на Пирин. Екипът на 5-звездния хотел ще предлага нови дегустационни менюта на всеки два месеца, за да бъдат продуктите винаги сезонни и пресни.
За да се насладите на тази гурме вечеря, трябва да направите резервация поне 24 часа предварително на +359 749 88888 или на [email protected].
Суит Хотел София
Адрес: гр. София, 1700, ул. Йордан Йосифов 1А
Резервации: +3592 445 80 30
Работно време: понеделник- неделя: 6.30ч. - 22.30ч.
Кемпински Хотел Гранд Арена Банско
Адрес: 2770 Банско, ул. Пирин 96
за резервации: +359 884 904 221
www.kempinski.com/bansko
работно време: пон-нед, 12:30 – 23:00ч.
Хотел Арена ди Сердика
Адрес: гр. София, ул. Будапеща, 2-4
За резервации: 0889661001
www.arenadiserdica.com
Работно време: от понеделник до събота, 16.30ч – 00.00ч
За да достигнете до великолепната гледка към планината и центъра на София в ресторант "Ла Тераса ди Сердика", трябва да преминете покрай останките на античния амфитеатър от III век, вграден в хотела.
Можете да оставите въображението свободно да препуска върху особеностите на живота на древните римляни, докато се наслаждавате на изобилното меню. То залага на интересни съчетания между есенни, морски и екзотични продукти.
Започваме с черна киноа, фенел, зеленчуци, свежи салати и пикантния акцент от понзу дресинга. Продължаваме с кремсупа от тиква, поширана лангустина, скариди, пилешко с екзотични нотки от зелено къри и кокосова сметана. Поемаме дълбоко въздух и атакуваме основното ястие – глазирани свински ребра, пюре от боб и джоджен, гъби кладница и темпура лучени кръгчета. Прочистваме небцето с гранита от зелен чай и финишираме с лимоново руло с джинджифил и сладък ориз с манго.
Вечерно
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Черна киноа, фенел, зеленчуци, свежи салати, понзу дресинг
Супа: Крем супа от тиква, поширана лангустина, скариди, пилешко, зелено къри, кокосова сметана
Основно: Глазирани свински ребра, пюре от боб и джоджен, гъби кладница, лучени кръгчета темпура.
Гранита от зелен чай
Десерт: Лимоново руло с джинджифил и сладък ориз с манго
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/
Адрес: гр.Банско,ул. ‘’Караманица’’ 11,
х-л Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт
За резервации: +359 885 638 373
http://www.banskohotelpremier.com/bg/amvrosia-restaurant.html
Работно време: 12.30 - 23.00 часа
Адрес: София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
За резервации: 02/421 9068
http://restauranttalents.bg/;
https://www.facebook.com/restauranttalents
Работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа
Сентрал Парк Хотел София
Адрес: гр. Софиия, бул. Витоша 106
Резервации: (+359 2) 805 8940
Работно време: понеделник- неделя: 07.00ч - 23.00 ч