Сентрал Парк Хотел София
Адрес: гр. Софиия, бул. Витоша 106
Резервации: (+359 2) 805 8940
Работно време: понеделник- неделя: 07.00ч - 23.00 ч
Не, не сме в Голямата ябълка, а в "Ресторант 106" в столичния хотел "Сентръл парк" на централния булевард "Витоша".
За Седмицата на авторската кухня на "Бакхус" екипът на ресторанта е подготвил модерно четиристепенно дегустационно меню, което съответства на ритъма на града – освежаващо, енергизиращо, здравословно и най-важното – сезонно, с продукти, типични за красивата златна есен, както и за местните кулинарни ширини.
За Седмицата на авторската кухня на "Бакхус" екипът на ресторанта е подготвил модерно четиристепенно дегустационно меню, което съответства на ритъма на града – освежаващо, енергизиращо, здравословно и най-важното – сезонно, с продукти, типични за красивата златна есен, както и за местните кулинарни ширини.
Вечерята ще стартира със селекция от свежи салати с прошуто, сушени домати и интересен акцент от карамелизирани орехи. В предястието и основното есенните тонове изцяло превземат настроението – терин от овче сирене със зеленчуци, следван от пълнен пъдпъдък с гъби и кестени върху пухкаво картофено пюре и сос от трюфели. Финал на есенната гама ще сложи и десертът – ароматен мус от тиква, маскарпоне и свежа мента, която да прочисти сетивата.
Обедно и вечерно
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Селекция от свежи салати с прошуто, сушени домати и карамелизирани орехи
Предястие: Терин от овче сирене със зеленчуци
Основно: Пълнен пъдпъдък с гъби и кестени върху пухкаво картофено пюре и сос от трюфели.
Десерт: Ароматен мус от тиква, маскарпоне и свежа мента
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac