4/7 снимки в галерията
Андрей Стоилов има зад гърба си над 22 години стаж, всичките в градски хотели. На 18, преди да влезе в казармата, половин година работи в ресторант "Баварска къща", където по неговите думи има късмета да бъде управляван от готвач от Германия. Той му показва неща, които Андрей Стоилов помни и до днес: да броиш, да мериш точно, да бъдеш внимателен, прецизен, да пробваш. Следва кариера в четири софийски хотела: "Амбасадор", "Хилтън", "Метрополитън" и "Кемпински хотел Зографски". В момента Андрей Стоилов е главен готвач и F&B мениджър (мениджър "Храни и напитки") на хотел "Маринела" и "Виктория груп ВМ". Стоилов е председател и на Българската асоциация на професионалните готвачи. Той също е и един от тримата членове на борда на журито в тазгодишното издание на конкурса.
На церемонията "
Ресторант на годината Бакхус 2016 Acqua Panna & San Pellegrino" неговото ястие ще бъде посветено на вкуса и ще се казва "Земя и вода".