2/7 снимки в галерията
Георги Бойковски се дипломира в университета Sant Pol de Mar в Жирона. По-късно завършва Espai Sucre в Барселона – уникална школа за сладкарство и единственият в света ресторант за десерти, създаден от Жорди Бутрон и Шано Сагер, където в последствие става су-шеф. Работата му го отвежда в барселонския "аутлет" ресторант на братята Рока, който има една звезда Мишлен. По-късно Давид Муньос назначава Георги в тризвездния DiverXo в Мадрид, без да го познава и без интервю, само по препоръка на учителите му. Заедно с него участва в един от най-големите кулинарни форуми в Европа - Madrid Fusion. Познанството с негов колега го отвежда на стаж в ресторант Noma, а днес е главен готвач в ресторант "Космос".
Неговото ястие за церемонията "
Ресторант на годината Бакхус 2016, Acqua Panna & San Pellegrino" ще бъде посветено на зрението и ще бъде приготвено с цвекло, крокмач и широка мелнишка лоза.