3/7 снимки в галерията
Лука Спига завършва училище по кетъринг в Сардиния и на 20 годишна възраст започва работа в ресторант в Италия с една звезда Мишлен. За 5 години там, той преминава през всички секции в кухнята. Кариерата му го отвежда в Лондон, където се присъединява към екипа на шеф Marcus Wareing, от когото, по собствени думи, научава много ценни уроци за работата в кухнята и за професията като цяло.
Съдбата го среща с групата Zuma Restaurants, след като започва да работи в японска компания. За пет години, от най-ниското стъпало той се изкачва до отговорник за два ресторанта от веригата. Към момента той е и Chef de Cuisine в ресторант Roka Restaurant Mayfair в Лондон.
Ястието за церемонията "
Ресторант на годината Бакхус 2016 Acqua Panna & San Pellegrino" ще бъде посветено на осезанието с три вариации от сьомга.