3/6 снимки в галерията
Кристина Ошанова, собственик на SupaStarSupa Боб(За 4-6 порции)
500 г боб се кисне от предния ден (сменя му се водата при възможност 1-2 пъти),
слага се да се вари (само бобът), когато кипне, му се сменя водата отново,
слагаме го отново да се вари, като му прибавяме 1 голяма глава лук, 100 г целина (глава или стрък), 1-2 зелени чушки (по желание), 2 (около 200 г) моркова и 1/2 връзка пресен (или сух) джоджен.
Изпичаме (на тиган) 2-3 червени чушки, които също се нарязват и прибавят към боба.
Когато се свари, настъргваме 2 домата, прибавяме ги към супата заедно с още пресен джоджен, сол, черен пипер и подправки по избор (чубрица, копър) и оставяме да ври още 10 - 15 минути.
Накрая се запържва около 100 г масло с 1-2 чаени лъжички червен пипер и полученото се прибавя към супата. При желание за напълно постен боб се залива само със зехтин.