2/6 снимки в галерията
Генади Велчев, главен готвач на демонстрационен ресторант ShowHowПълнени сухи чушки с лук и ориз(Необходими продукти за 5 порции)
10 бр сухи чушки
380 г ориз
900 стар лук
5 скилидки чесън
2 бр дафинов лист
1-2 чаени лъжички червен пипер
70 мл олио
1 супена лъжица чубрица –
1 кафена лъжичка черен пипер
Начин на приготвяне:Почистете и измийте добре ориза, а лука почистете и нарежете на полумесеци. В тенджера изсипете подготвеното олио, след което, като загрее мазнината, сложете нарязания лук да се задуши за около 2-3 мин.
След това към лука добавете ориза и ситно нарязания чесън, запържете още 1-2 мин.
Накрая овкусете с червения пипер, черния пипер, дафиновия лист и чубрицата.
Разбъркайте и добавете вода със съотношение 1 ориз към 2 вода и сол на вкус, намалете котлона и оставете ориза на слаб огън, докато набъбне, като го разбърквайте от време на време.
Напълнете чушките с получилата се плънка и ги наредете в тава.
Долейте вода почти да покрие чушките и прибавете щипка сол. Поставете тавата във фурната на 150 - 160 градуса за около 30 - 40 мин.