С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Седмица на Есенната кухня на сп. Бакхус, 13–19 oктомври 2014

сп.Бакхус
30 Септември 2014, 11:18, 12016 прочитания
Share Tweet Pin it Share

На нашата планета сезоните идват и си отиват благодарение на това, че Земята е леко килната спрямо оста си на въртене. Едни 23,5 градуса наклон осигуряват по нашите ширини четири сезона, а на други места три или поне два.
Същото е и с храната. Трябва малко да изместим центъра на тежестта, леко да наклоним строгата вертикална позиция на униформеното хранене, защото в противен случай целогодишно ще ядем ПКС, шопска салата и скара. Добрата кухня е разнообразна и сезонна. Затова решихме този път Седмицата на ресторантите на "Бакхус" да бъде на тема есен.
Осем ресторанта от София и един от Банско приеха да дефилират от 13 до 19 октомври под знамето на есенните продукти. За статистиката: два от тях са съвсем близо до НДК, два са панорамни, два се намират на "Витошка", два носят италианско име, а други два са с френско. Но да оставим фактите. В следващите редове (или страници?) можете да се запознаете с менютата (от 35 до 40 лв.), които тези заведения съставиха. В тях има много орехи, кестени, гъби, круши и тикви във всякаква форма и състояние на духа – запечени, поширани, пюрирани и т.н. Потопете се в кехлибарената палитра на есенните продукти и празнувайте с "Бакхус" Седмицата на есенното вкусноденствие. Наздраве!
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!!!

Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме.
ВИНЕНИЯТ ЛИСТ
към менютата е изготвен и предоставен от Едоардо Миролио:
Траминер ЕМ
Каберне Фран ЕМ

Гостите на седмицата през октомври, посветена на търсенето на есенния вкус, ще имат възможност да опитат:
КОНЯК
Hennessy Fine de Cognac
УЗО
Adolo



Ресторант Corso Center

title

 

гр. София 1000,

бул. Цар Освободител 10

за резервации: 0888 100 113

https://www.facebook.com/corsosofia

работно време: всеки ден 8:00 am - 10:30 pm

 
Обяд и Вечеря

 
Меню, цена 37 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

Салата: Микс от свежи салати със запечено козе сирене и портокал



Основно: Свински котлет с Браткартофи и лук



Десерт: Бисквитена торта с малини и шоколад


 
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

 

Ресторант "Le Bouquet"

title

Boutique Hotel Les Fleurs

гр. София, 1000

бул. Витоша 21

за резервации: 0886453927, 02/8100800

www.lesfleurshotel.com

работно време: Понеделник – Неделя 07:00 – 24:00

 
Обяд и Вечеря

 
Меню, цена 40 лв.

 
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

Салата: Есенна салата с тиквички, чери домати, кориандър и сусам.



Основно: Стек от риба Меч със сос от миди, поднесен с гриловани картофи и глазирано цвекло.



Десерт: Шоколадов чийзкейк, мус от тиква с азиатски подправки и шоколадови бисквитки.



 
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

L'instant

title

гр. София, Асен Златаров 24

Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/


 

Обяд и Вечеря

Меню, цена 40 лв.


Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 
Предястие: Тартар от еленско със картофи гато.

Venison tartare served with potato gateau



Основно: Миди сен жак, пюре от тиква, манатарки и лимоново олио

St Jacques, butter squash puree, ceps and lemon oil



Десерт: Бавароа с круши и кестени

Pear and chestnut bavarois


 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

 

Ресторант 106

title

Сентрал Парк Хотел София

1463  София, бул. Витоша 106,

за резервации: Tел.: (+ 359 2) 805 89 40

 Работно време: 12:00 – 23:00 ч.

  www.centralparkhotel.bg    


Обяд и Вечеря


Меню, цена 39 лв.

 
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 
Салата: Микс зелени салати с цвекло, маринована сьомга, картоф, маринован зелен боб, каперси с горчичен дресинг и яйце.



Основно ястие: Пилешко филе с гъши дроб, гарнирано с пюре от картофи,целина, зеленчуци на пара и ароматен сос от черен трюфел.



 Десерт: Комбинация от шоколадов ,,Линд’’, чийзкейк и свежи ягоди със сос от горски плодове

 
 Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

 

 

Ресторант Амброзия

title

гр.Банско,ул. ‘’Караманица’’ 11,

х-л Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт

за резервации: +359 885 638 373

http://www.banskohotelpremier.com/bg/amvrosia-restaurant.html

работно време: 11.00 - 23.00 часа

 

Вечерно

Меню, цена 40 лв.

 
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

Амюс буш – моцарела от цвекло в козе сирене и шам фъстък



Предястие: Есенна палитра /пушена сьомга стартар от ябълки, хрян и мариновани зеленчуци/



Основно: Уханието на есеннта /патешко филе приготвено на ниска температура в багри от есенни плодове/



Десерт: Есенна магия /френски макарон с нежен вкус на тиква и кестени/



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Зест

title

гр.София, Студентски град,

ул. "Йордан Йосифов" 1А

за резервации: +359 2 445 80 30

http://www.suitehotelsofia.bg/en/restaurant-sofia/zest-restaurant.htm

работно време: всеки ден от 6:30 до 22:30

Обяд и Вечеря

Меню, цена 36 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Салата: Свежи зелени салати с круша, синьо сирене и орехи



Основно ястие: Свинско бон филе със сушени плодове, пюре от кестени и пресни тиквички и моркови



Десерт: Тиквен мус



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ла Тераса Ди Сердика

title

София ул. Будапеща 2-4

за резервации: 0889 661001

http://www.arenadiserdica.com/bg/pages/panoramen-restorant-v-sofiya.html

работно време: понеделник – събота от 16.30-23.30

 

Обяд и Вечеря

Меню, цена 40 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино -  Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Прясно изпечен хляб, зехтин, пушена сол и ароматни подправки

Салата: Горгонзола с горски плодове, пръчици прошуто, ароматен хляб и есенни листа/билки/



Предястие: Миди "Сен жак" с бекон, праз лук, див ориз и мащерка



Основно: Заешко бутче "Конфи" приготвено в патешка мас с крем от морков и селари, сладки кестени и винен сос



Десерт: Поширана круша с рикота, мед и кедрови ядки


 

Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Таланти София

title

София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)

за резервации: 02/ 421 90 68

http://restauranttalents.bg/;

https://www.facebook.com/restauranttalents

работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа

 

Обяд и Вечеря

Меню, цена 38 лв.

 

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 

Салата: Градина от цвекло с козе сирене /три вида цвекло, микс от салати, оцет от каберне, босилек, естрагон, орехи/

Goat cheese and Beets /Triple beets, mixed greens, cabernet vinegar, basil, tarragon, walnuts/



Предястие: Равиоли с диви гъби и пикантно Чоризо /чесън, лук, сметана, мащерка, салвия/

Wild Mushroom Ravioli & Spicy Chorizo /Garlic, onion, cream, thyme, sage/



Основно: Пушени "Шорт рибс" /муселин от лилави картофи и пюре от кестени/

Smoked Short Ribs /Purple potato mousseline & chestnut puree/



Десерт: "Кофи-Тофи" шоколадов кейк

Coffee-Toffee Chocolate Cake



Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac

Ресторант Di Valli

title

София, ул. Оборище 23

резервации: 0888 982 265

работно време: понеделник- неделя: 10.00 – 22.00

 
Обяд и Вечеря

 
Меню, цена 34.70 лв.

 
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino

 
Салата: Антипаста с козе сирене /запечено козе сирене с лешници, спаначено пюре, сотирани гъби, сухи домати, сервирано с босилеково песто и доматена салца



Основно: Пилешки рулца и лангуста със сос от мед и сусам /пилешки гърди, пълнени с месо от раци и зеленчуци, сервирани с лангуста и сос от мед и сусам/



Десерт: Кейк Дивалли



 
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac