Адрес: гр.Банско,ул. ‘’Караманица’’ 11,
х-л Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт
За резервации: +359 885 638 373
http://www.banskohotelpremier.com/bg/amvrosia-restaurant.html
Работно време: 12.30 - 23.00 часа
Нов старт се очертава за изискания "Амброзия" в Банско.
От месец юли ресторантът има нов готвач. Стаматос Цилиас идва от Гърция и носи със себе си сериозни квалификации и опит. Кариерата му до голяма степен е обвързана с гръцките туристически острови – Самос, Миконос и Крит, но също така и с градската култура на Атина, Торонто и Москва. С тази биография шеф Стаматос, изглежда, е на мястото си в "Амброзия".
Тристепенното му меню за "Седмицата на авторската кухня" започва с интересна деконструирана салата – "почва" от билки, букет от цветя, сфери от сирене фета и пудра от зехтин. Основното ястие, носещо името "Земя и вода", залага на интересно съчетание от телешки медальони и миди Сен Жак и цитрусова гарнитура – пюре от портокал и лимонова пяна. Вечерята ще приключи със "Сладкишът на баба" – бисквита от червено цвекло, крема сирене с екстракт от рози и галактобурико сироп.
Обедно и Вечерно
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино CONO SUR RESERVA ESPECIAL SAUVIGNON BLANC 2014 и CONO SUR RESERVA ESPECIAL PINOT NOIR 2013, 50 мл аперитив (водка Beluga) / 30 мл дижестив (коняк Hennessy Fine de Cognac), дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Премиер (почва от билки, букет от цветя, сфери от фета сирене и пудра от зехтин)
Основно: Земя & Вода (телешки медальони, миди Сен Жак, пюре от портокал и лимонова пяна)
Десерт: Сладкишът на баба ( бисквита от червено цвекло, крема сирене с екстракт от рози и галактобурико сироп)
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac