Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
На нашата планета сезоните идват и си отиват благодарение на това, че Земята е леко килната спрямо оста си на въртене. Едни 23,5 градуса наклон осигуряват по нашите ширини четири сезона, а на други места три или поне два.
Същото е и с храната. Трябва малко да изместим центъра на тежестта, леко да наклоним строгата вертикална позиция на униформеното хранене, защото в противен случай целогодишно ще ядем ПКС, шопска салата и скара. Добрата кухня е разнообразна и сезонна. Затова решихме този път Седмицата на ресторантите на "Бакхус" да бъде на тема есен.
Осем ресторанта от София и един от Банско приеха да дефилират от 13 до 19 октомври под знамето на есенните продукти. За статистиката: два от тях са съвсем близо до НДК, два са панорамни, два се намират на "Витошка", два носят италианско име, а други два са с френско. Но да оставим фактите. В следващите редове (или страници?) можете да се запознаете с менютата (от 35 до 40 лв.), които тези заведения съставиха. В тях има много орехи, кестени, гъби, круши и тикви във всякаква форма и състояние на духа – запечени, поширани, пюрирани и т.н. Потопете се в кехлибарената палитра на есенните продукти и празнувайте с "Бакхус" Седмицата на есенното вкусноденствие. Наздраве!
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!!!
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме.
ВИНЕНИЯТ ЛИСТ към менютата е изготвен и предоставен от Едоардо Миролио:
Траминер ЕМ
Каберне Фран ЕМ
Гостите на седмицата през октомври, посветена на търсенето на есенния вкус, ще имат възможност да опитат:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac
УЗО Adolo
гр. София 1000,
бул. Цар Освободител 10
за резервации: 0888 100 113
https://www.facebook.com/corsosofia
работно време: всеки ден 8:00 am - 10:30 pm
Обяд и Вечеря
Меню, цена 37 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Микс от свежи салати със запечено козе сирене и портокал
Основно: Свински котлет с Браткартофи и лук
Десерт: Бисквитена торта с малини и шоколад
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
Boutique Hotel Les Fleurs
гр. София, 1000
бул. Витоша 21
за резервации: 0886453927, 02/8100800
www.lesfleurshotel.com
работно време: Понеделник – Неделя 07:00 – 24:00
Обяд и Вечеря
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Есенна салата с тиквички, чери домати, кориандър и сусам.
Основно: Стек от риба Меч със сос от миди, поднесен с гриловани картофи и глазирано цвекло.
Десерт: Шоколадов чийзкейк, мус от тиква с азиатски подправки и шоколадови бисквитки.
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр. София, Асен Златаров 24
Телефон за резервации: +359 2 8 430364;
http://linstant.bg/
Обяд и Вечеря
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Предястие: Тартар от еленско със картофи гато.
Venison tartare served with potato gateau
Основно: Миди сен жак, пюре от тиква, манатарки и лимоново олио
St Jacques, butter squash puree, ceps and lemon oil
Десерт: Бавароа с круши и кестени
Pear and chestnut bavarois
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
Сентрал Парк Хотел София
1463 София, бул. Витоша 106,
за резервации: Tел.: (+ 359 2) 805 89 40
Работно време: 12:00 – 23:00 ч.
www.centralparkhotel.bg
Обяд и Вечеря
Меню, цена 39 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Микс зелени салати с цвекло, маринована сьомга, картоф, маринован зелен боб, каперси с горчичен дресинг и яйце.
Основно ястие: Пилешко филе с гъши дроб, гарнирано с пюре от картофи,целина, зеленчуци на пара и ароматен сос от черен трюфел.
Десерт: Комбинация от шоколадов ,,Линд’’, чийзкейк и свежи ягоди със сос от горски плодове
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр.Банско,ул. ‘’Караманица’’ 11,
х-л Премиер Лъкшъри Маунтийн Ризорт
за резервации: +359 885 638 373
http://www.banskohotelpremier.com/bg/amvrosia-restaurant.html
работно време: 11.00 - 23.00 часа
Вечерно
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Амюс буш – моцарела от цвекло в козе сирене и шам фъстък
Предястие: Есенна палитра /пушена сьомга стартар от ябълки, хрян и мариновани зеленчуци/
Основно: Уханието на есеннта /патешко филе приготвено на ниска температура в багри от есенни плодове/
Десерт: Есенна магия /френски макарон с нежен вкус на тиква и кестени/
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
гр.София, Студентски град,
ул. "Йордан Йосифов" 1А
за резервации: +359 2 445 80 30
http://www.suitehotelsofia.bg/en/restaurant-sofia/zest-restaurant.htm
работно време: всеки ден от 6:30 до 22:30
Обяд и Вечеря
Меню, цена 36 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Свежи зелени салати с круша, синьо сирене и орехи
Основно ястие: Свинско бон филе със сушени плодове, пюре от кестени и пресни тиквички и моркови
Десерт: Тиквен мус
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
София ул. Будапеща 2-4
за резервации: 0889 661001
http://www.arenadiserdica.com/bg/pages/panoramen-restorant-v-sofiya.html
работно време: понеделник – събота от 16.30-23.30
Обяд и Вечеря
Меню, цена 40 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло)/ 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Прясно изпечен хляб, зехтин, пушена сол и ароматни подправки
Салата: Горгонзола с горски плодове, пръчици прошуто, ароматен хляб и есенни листа/билки/
Предястие: Миди "Сен жак" с бекон, праз лук, див ориз и мащерка
Основно: Заешко бутче "Конфи" приготвено в патешка мас с крем от морков и селари, сладки кестени и винен сос
Десерт: Поширана круша с рикота, мед и кедрови ядки
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
за резервации: 02/ 421 90 68
http://restauranttalents.bg/;
https://www.facebook.com/restauranttalents
работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа
Обяд и Вечеря
Меню, цена 38 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Градина от цвекло с козе сирене /три вида цвекло, микс от салати, оцет от каберне, босилек, естрагон, орехи/
Goat cheese and Beets /Triple beets, mixed greens, cabernet vinegar, basil, tarragon, walnuts/
Предястие: Равиоли с диви гъби и пикантно Чоризо /чесън, лук, сметана, мащерка, салвия/
Wild Mushroom Ravioli & Spicy Chorizo /Garlic, onion, cream, thyme, sage/
Основно: Пушени "Шорт рибс" /муселин от лилави картофи и пюре от кестени/
Smoked Short Ribs /Purple potato mousseline & chestnut puree/
Десерт: "Кофи-Тофи" шоколадов кейк
Coffee-Toffee Chocolate Cake
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac
София, ул. Оборище 23
резервации: 0888 982 265
работно време: понеделник- неделя: 10.00 – 22.00
Обяд и Вечеря
Меню, цена 34.70 лв.
Цената включва консумация по 125 мл от вид вино - Траминер ЕМ и Каберне Фран ЕМ, предоставено от Едоардо Миролио, 50 мл аперитив (узо Адоло) / 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino
Салата: Антипаста с козе сирене /запечено козе сирене с лешници, спаначено пюре, сотирани гъби, сухи домати, сервирано с босилеково песто и доматена салца
Основно: Пилешки рулца и лангуста със сос от мед и сусам /пилешки гърди, пълнени с месо от раци и зеленчуци, сервирани с лангуста и сос от мед и сусам/
Десерт: Кейк Дивалли
Десертът ще бъде поднесен с коняк Hennessy Fine de Cognac