С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Ядеш пеш: ул. "Асен Златаров"

Текст: Марина Караконова, снимки: Илиян Ружин
09 Февруари 2018, 17:13
Share Tweet Pin it Share
    Веднага след Atelier идват "33 гастронавтa" (ул. "Асен Златаров" 14). На това място беше един от първите частни ресторанти след 1989 г. - "33 стола", намиращ се в мазето и двора на къща - паметник на културата. Ресторантът започна, и продължава да поддържа по-приключенска кухня. Ценното е, че стремежът е да се избегнат масовите продукти и до болка познатите рецепти: тук ще ви предложат рак с мека черупка, заек, пъдпъдък, новозеландски зеленоусти миди, шакшука, кадаиф с козе сирене.През лятото тротоарът е пълен с маси и от двете заведения, и заедно със светещите крушки през летните вечери, двете оформят истинско "гастро" кьоше.
8/13 снимки в галерията Веднага след Atelier идват "33 гастронавтa" (ул. "Асен Златаров" 14).

На това място беше един от първите частни ресторанти след 1989 г. - "33 стола", намиращ се в мазето и двора на къща - паметник на културата. Ресторантът започна, и продължава да поддържа по-приключенска кухня. Ценното е, че стремежът е да се избегнат масовите продукти и до болка познатите рецепти: тук ще ви предложат рак с мека черупка, заек, пъдпъдък, новозеландски зеленоусти миди, шакшука, кадаиф с козе сирене.

През лятото тротоарът е пълен с маси и от двете заведения, и заедно със светещите крушки през летните вечери, двете оформят истинско "гастро" кьоше.

Реклама »

2 Коментара
  • Profile preview
    Читател
    13, 37, 12 Февруари 2018, 13:37

    Много хубави и приятни заведения. Снимките са страхотни, както и текстът към тях. Ако имах възможност, бих направил един кулинарен тур из тези места. Тази рубрика придава неповторима романтика на София (която тя си притежава и поначало, както и другите български градове, пък и селата).

    Колкото до цените - вярвам на написаното от колегата по-горе. И все пак в тази част на града има за всеки вкус по нещичко. Фактът, че тези заведения продължават да съществуват под една или друга форма, означава, че там има стабилно потребление на кухнята, която предлагат.

    !
  • Profile preview
    myspam
    12, 01, 10 Февруари 2018, 12:01

    Заведения с големи претенции. Всички са скъпи, някой необосновано. Това че заведението е в този район не е достатъчно за да е във висока ценова категория. В стремежа си за оригиналност и сбъркани стратегии (био, веган и т.н. нови разбирания) някои от тези заведения предлагат пълни боклуци на солидни цени, други пък ти сервират скъпо питие в счупена чаша. Все пак да похваля - Италианеца, Павилиона и Тройката, на тези места си струва. Бакхус чакаме следващата част, но малко повече подробности ако може - храна, цени, чистота, обслужване.

    !

Реклама »