7/13 снимки в галерията
Пресичаме "Оборище" и се оказваме пред
Atelier (ул. "Асен Златаров" 16).Дървената маса и рафтовете, както и червеният цвят, който се появява във формата на стол, диван или кана, създава скандинавска атмосфера, или по-скоро за топлината и уюта, които умеят да създават по онези ширини. Когато
Atelier отвори преди пет години, в менюто му бяха пилешки пастет по френска рецепта с боровинки, поднесен с печен хляб и печен чесън, и свински ребърца. Още ги има, и са сред бестселърите на заведението. Менюто се и обогатява - една от последните добавки са ароматните сармички с кисело зеле.
13, 37, 12 Февруари 2018, 13:37
Много хубави и приятни заведения. Снимките са страхотни, както и текстът към тях. Ако имах възможност, бих направил един кулинарен тур из тези места. Тази рубрика придава неповторима романтика на София (която тя си притежава и поначало, както и другите български градове, пък и селата).
Колкото до цените - вярвам на написаното от колегата по-горе. И все пак в тази част на града има за всеки вкус по нещичко. Фактът, че тези заведения продължават да съществуват под една или друга форма, означава, че там има стабилно потребление на кухнята, която предлагат.
12, 01, 10 Февруари 2018, 12:01
Заведения с големи претенции. Всички са скъпи, някой необосновано. Това че заведението е в този район не е достатъчно за да е във висока ценова категория. В стремежа си за оригиналност и сбъркани стратегии (био, веган и т.н. нови разбирания) някои от тези заведения предлагат пълни боклуци на солидни цени, други пък ти сервират скъпо питие в счупена чаша. Все пак да похваля - Италианеца, Павилиона и Тройката, на тези места си струва. Бакхус чакаме следващата част, но малко повече подробности ако може - храна, цени, чистота, обслужване.
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »