13/13 снимки в галерията
Пресичаме отсреща и влизаме във втория
"ХлеБар" (ул. "Оборище" 16). Освен фурна, това е и бистро, и гастро-магазин. Мястото е с неспиращо производство на готвене и печене, и като че ли никога не спи. Благодарение на "ХлеБар" 2 се разкри великолепното помещение на стара печатница, напълно скрита при предишните наематели. В "ХлеБар" се пече и готви през целия ден. Сутрин има бъркани яйца и мекици, за обяд има супи и няколко ястия, има ги и сандвичите, печивата, и естествено - и баниците. Накратко: това е място с ясна концепция, дисциплина и последователност.
Но това далеч не е всичко. Местата, изредени до тук, са само в околностите на Докторската градинка. Поне още толкова има в улиците около самата нея. Следва продължение...
13, 37, 12 Февруари 2018, 13:37
Много хубави и приятни заведения. Снимките са страхотни, както и текстът към тях. Ако имах възможност, бих направил един кулинарен тур из тези места. Тази рубрика придава неповторима романтика на София (която тя си притежава и поначало, както и другите български градове, пък и селата).
Колкото до цените - вярвам на написаното от колегата по-горе. И все пак в тази част на града има за всеки вкус по нещичко. Фактът, че тези заведения продължават да съществуват под една или друга форма, означава, че там има стабилно потребление на кухнята, която предлагат.
12, 01, 10 Февруари 2018, 12:01
Заведения с големи претенции. Всички са скъпи, някой необосновано. Това че заведението е в този район не е достатъчно за да е във висока ценова категория. В стремежа си за оригиналност и сбъркани стратегии (био, веган и т.н. нови разбирания) някои от тези заведения предлагат пълни боклуци на солидни цени, други пък ти сервират скъпо питие в счупена чаша. Все пак да похваля - Италианеца, Павилиона и Тройката, на тези места си струва. Бакхус чакаме следващата част, но малко повече подробности ако може - храна, цени, чистота, обслужване.
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »