Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Всяка една тенденция в кулинарния свят тръгва от смелостта на тези, които успяват да съчетаят опита с новите идеи. Балансът между новото и вкусното обаче е висше умение, за което се изисква не просто култура, а истински талант. Само тогава може да говорим за авторска кухня. Това е и темата на предстоящата "Седмица на ресторантите", в която на предни места застават шеф-готвачите на 8 ресторанта, които изненадват с авторските си менюта.
Представяме ви Иван Димитров - "Barillon 1909", Милен Златев - "Таланти", Георги Бойковски - "Космос", Мирослав Георгиев - "Ла Прима Остерия", Димитър Дамянов - "Есте", Иван Гювийски - "Ресторант 106", и Владимир Христов - Zest. Освен в софийските ресторанти си заслужава да се отбиете и до "Come Prima" в Банско с шеф Карстен Рабе.
ОБАДЕТЕ СЕ ДИРЕКТНО НА РЕСТОРАНТА И НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕЗЕРВАЦИЯ!
Партньорите на събитието са:
Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които отдавна изследват съчетаемостта на своите води с вината, които дегустираме, предоставени от Авенди ООД.
Аперитив: Ракия Културна Резерва
ВИНАТА са предоставени от Изба Карабунар:
Castellum Chardonnay barrique 2015
Castellum Cabernet Sauvignon 2013
Дижестивът е предоставен от Авенди ООД:
КОНЯК Hennessy Fine de Cognac
София 1700, Студентски град, ул.Йордан Йосифов‘‘1А
за резервации: 02 445 80 30
http://www.suitehotelsofia.bg/
работно време: пон.-нед.: 12:00ч - 22:30ч
Обедно/Вечерно
Меню, цена 37 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Микс от свежи салати с маринован артишок и сирене ,,Чедър‘‘ с боровинки.
Топло Предястие: Гратинирани тиквички с пармезан и йогурт сос с мента и портокали.
Основно: Мариновано заешко бутче с чипс от бекон, поднесено с пюре от моркови, картофена роза, броколи и сос от диви гъби.
Десерт: Домашен орехов чийз кейк с горски плодове и топка сладолед.
София 1000, Христо Белчев 32
за резервации: 0885 885 720
facebook.com/osteria.di.sofia/
работно време: пон.-нед.: 12:00ч - 23:00ч
Обедно/Вечерно
Меню, цена 39 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Аперативо: Шот доматен крем с аромат на песто и бруноаз от моцарела
Предястие: Леко пикантни манатарки с пресни билки върху канапе от маринован
патладжан с каремелизиран бонбон от козе сирене
Основно I: Талио от говеждо с кадифено пюре от различни сортове италиански боб и глазиран лук
или
Основно II: Кралска скарида с трюфелово пюре и сотирани аспержи
Десерт: Шоколадов Тарт с фин маскарпонов крем.
София 1000, ул. Лавеле №19
за резервации: 0888 200 700
https://www.facebook.com/Kosmos.restaurant/?fref=ts
работно време: пон.-нед.: 11:00 – 01:00 ч.
Вечерно
Меню, цена 88 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Салата със сезонни плодове, бито смилянско сирене, крокмач
Предястие: Карпачо от лаврак, пушена змиорка, българско "Aquachile" от "Рибка", овъглен лук и сорбе от зелена ябълка
Основно: Телешки бузи, цвекло, сушени сини сливи, пяна от костилки на сини сливи
Десерт: Десерт "Юпитер" - карамел, ванилия, крем дърво дъб, шипки, сушени кайсии, коняк, сладолед от кайсиеви костилки, кръмб шоколад
София, ул."Николай Хайтов" N 3A
за резервации: 088 670 0269
http://este-restaurant.com/
работно време: пон.-нед.:11:30ч. – 23:00ч.
Обедно/Вечерно
Меню, цена 118 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Студено Предястие: Есте сандвич с гъши дроб,пилешко филе,трюфел и кестен
Топло Предястие: Телешка буза с гъбен бульон, целина и пяна от бяло вино
Основно: Калкан филе с конопени семена, аспержи и сос вишесоас
Десерт: Селекция бонбони, петифури и макарони
Кемпински Хотел Гранд Арена Банско
гр. Банско 2770, ул. "Пирин" № 96
за резервации: +359 749 88888 / оператор
kempinski.com/bansko
работно време: пон.-нед. - 12:30 - 17:00 и 17:00 - 22:30
Обедно и Вечерно
Меню, цена 79 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Предястие: Есенна ябълкова салата с пикантни орехи, фурми, рукола и сирене Пекорино.
Autumn apple salad with spicy walnuts, dates, Rocca and Pecorino
Паста: Домашно приготвени спагети с грах, бекон и натрошено сирене Фета.
Homemade spaghetti with green peas, bacon and Feta crumbles
Интермецо: Сорбе от грозде и джин.
Grape & Gin sorbet.
Основно: Бон филе от младо телешко Су Вид, поднесено със скариди в стил Пот-о-фьо, задушени кореноплодни зеленчуци и картофи Парментие.
Sous-vide prime veal tenderloin, served on Pot-au-feu of shrimp braised root vegetables and Parmentier Potatoes
Десерт: Чийзкейк с тиква.
Pumpkin cheese cake
Централ Парк Хотел София
гр. София, бул. Витоша 106
Телефон за резервации: 02/805 89 40 02/805 84 44
www.centralparkhotel.bg
работно време: от пон.- нед.: 11:00 – 23:00 часа
Обяд и Вечеря
Меню, цена 39 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
София 1142, ул. Петър Берон 9 (в района на НДК)
за резервации: 02/421 90 68
http://www.restauranttalents.bg/
https://www.facebook.com/restauranttalents
работно време: от Понеделник до Събота: 11:00 – 22:00 часа
Обяд/ Вечеря
Меню, цена 32 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Амюз: Мус от българско сирене с пудра от розови домати и чипс от спанак
Amuse: Bulgarian cheese mousse with pink tomato powder and spinach chips
Предястие: Поширани зеленчуци с шафраново айоли и тиквени семки
Starter: Poached vegetables with saffron aioli and pumpkin seeds
Основно: Патешко магре приготвено су вид с карамелизиран шалот, бавно готвено червено зеле и пюре от кестени
Main Course: Sous vide duck magret with caramelized shallot, slow - cooked red cabbage and chestnuts puree
Десерт: Парфе от бял шоколад с компот от манго и пистачо туйл
Dessert: White chocolate parfait with mango compote and pistachio tuille
BW Premier Sofia Airport
гр. София, бул. Брюксел 11
резервации: 02 905 13 13
работно време: понеделник- събота:19:00 – 22:30ч
www.hotelpremiersofia.com
Вечерно
Меню, цена 49 лв.
Цената включва консумация по 50 мл. аперитив Ракия Културна Резерва; по 125 мл от вид вино Castellum Chardonnay barrique 2015 и Castellum Cabernet Sauvignon 2013 , предоставени от изба Карабунар; 30 мл дижестив коняк Hennessy Fine de Cognac, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino.
Салата: Комбинация от свежи салати върху канапе от градински домат, овкусени с дресинг от горски плодове, перлички от фета сирене, ядки и билкови брускети.
Mix fresh salads, canape with garden tomato, forest fruits dressing, pearls of fetta cheese, nuts and herbs brochettes.
Топло предястие: Карамелизирано патешко филе, гарнирано с мус от сладки картофи и джинджифил, полято с винено-канелен сос с лайм и ягоди.
Caramel duck breast, mousse on sweet potato and ginger, wine-cinnamon sauce with lime and strawberry.
Основно I: Телешко филе миньон, обвито в прошуто, гарнирано с гретин от градински зеленучуци, карамелизирани моркови и полято с нежен крем от горски гъби.
Beef fillet mignon with serrano-ham, garnished with gratin on garden vegetables, caramelized carrots, cream with forest mushrooms.
или
Основно II: Свинско филе със козе сирене, смокини и пистачо, гарнирано със зеленчуков кейк и картофен мус с трюфел аромат.
Pork fillet with goat cheese, figs and pistachio, garnished on vegetables cake, potato mousse with truffle aroma.
Десерт: Есенен тиквен чийз кейк с лешници, годжи бери, нежен мус от смокини и желирана ремулата и пистачо.
Autumn cheese cake with nuts, goji berry, mousse on figs and remoulade jelly on citrus and pistachio.