Връзката между зехтина и виното като култура, традиции, многообразие от сортове и аромати е много силна. Затова по време на DiVino.Taste, с помощта на Анна Петкова, организаторите ще изненадат любителите на виното с специален майсторски клас за студено пресован зехтин, отваряйки вратата към един нов и вълнуващ свят. Те ще ни покажат, че колкото повече добри зехтини опитваме, толкова повече ще искаме да откриваме нови и нови преживявания с този уникален 100% природен продукт.
Мастър класът ще бъде воден от Анна Петкова - сертфициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Тя подготвя свой проект – mypureolive и е посланик на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil). Участва в редица конкурси, дегустации и майсторски класове в Португалия, Гърция и Италия по темата.
Зехтините, които ще бъдат дегустирани:
✺ Зехтини, които ще се дегустират по време на лекцията:
Мастър класът ще бъде воден от Анна Петкова - сертфициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Тя подготвя свой проект – mypureolive и е посланик на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil). Участва в редица конкурси, дегустации и майсторски класове в Португалия, Гърция и Италия по темата.
Зехтините, които ще бъдат дегустирани:
✺ Зехтини, които ще се дегустират по време на лекцията:
19, 15, 07 Ноември 2018, 19:15
Обожавам зехтина, но този, който се продава в търговските вериги у нас и то на сравнително достъпни цени не е особено вкусен. По-хубавите видове се продават в нишови е-магазини или специализирани магазинчета.
+2