7/18 снимки в галерията
В основното ястие телешкото беше поднесено с характерна за някои части на Близкия Изток зелена пшеница, наречена "фрике". Фрикето е от южната част на Ливан и Тереза разказа, че е научила за него от своя приятелка, която е от този район.
Телешкият джолан с леко опушената пшеница и запечени ядки вероятно е рецепта още от времената, когато Близкия Изток е бил символ на просвещение и научни открития, а може и още от библейската епоха.
Зелената пшеница се изпича леко след обирането, което й придава слабо опушения вкус. Самите зърна са все още меки и вероятно климатични и исторически особености са станали причина да се използват преди да узреят напълно.
Към основното ястие опитахме червено вино
Selection okuzgouzu&boazkere 2011 от Източен Анадол.