5/13 снимки в галерията
Georgiev/Milkov Why not Червен Мискет 2019Успешният винен проект на Петър Георгиев и Радостин Милков раздвижи и разнообрази българския винен пазар със свежите си, елегантни и модерни вина от български сортове. Всяка година те ни изненадват с иновативни подходи, като например пенлив мавруд. Тази година, те за първи път винифицират един от автохтонните български бели сортове - Червен мискет.
Лозята са 40 годишни от района на с.Пролом, Пловдивско. Гроздето е ръчно брано в касетки по 10 кг. Започва спонтанна ферментация след добавяне на култивирани дрожди. Виното отлежава 3 месеца върху утайките като ежеседмично се правят батонажи за постигане на по-голяма комплексност на ароматите и вкусовете. Това е едно свежо, ароматно и интересно вино, идеално за аперитив или като съчетание за пролетната трапеза.
Къде:
Tempus ViniКолко: 19.90 лв.