7/17 снимки в галерията
Прекарайте един чудесен Бакхус Вино Ден с вкусна храна и хубаво вино в мелнишкия регион.Самата изба се появява преди пет години с помощта на европроект. Тя е вкопана в хълма, като така земята регулира температурата по естествен начин и тук през лятото е прохладно, а през зимата - по-топло. Освен че тази практика е енергоспестяваща и устойчива, липсата на големи температурни скокове помага за развитието на виното. То отлежава в тунелите, прокопани в меката глинена почва. В тях може ясно да се види геоложката история на региона, който преди милиони години е бил дъно на море. Не на последно място тунелите са и привлекателна атракция за туристите. "Идеята за винен туризъм е залегнала изначално в архитектурата на нашия проект", казва Никола Зикатанов.