Български ресторант получи признание от едно от най-престижните винени издания в света - Wine Spectator. След пет поредни години с награда Award of Excellence винената листа на ресторант aEstivum в семейно имение "Зорница" бе оценена с по-високото отличие - Best of Award of Excellence.
Отличителният знак, с който се декорират носителите на Award of Excellence, е една винена чаша. Тази година за първи път селекция на aEstivum, за която се грижи сомелиерът Александър Скорчев и която е получавала от "Бакхус" приза "Най-добра винена листа" в рамките на "Ресторант на годината", получи плакет с две винени чаши заедно с наградата Best of Award of Excellence.
По-високото отличие се присъжда на ресторанти, в които винената листа е изключително професионална и разнообразна, а представянето на вината - безупречно. Двете чаши отиват там, където има поне 350 етикета, които привличат интереса на сериозни ценители от цял свят.
Във винената листа на ресторант aEstivum присъстват както регионални предложения от типичните за за региона на Мелник сортове, така и емблематични етикети от България, Европа и света.