Четири континента, стотици неизвестни видове растения и Алекс Кратена, международно известен барман и съосновател на P(OUR): така започва едно приключение в света на коктейлите. "PARAGON е ново поколение кордиал от редки и смели нови вкусове в репертоара на всеки барман. Вълнуващо е да видим как ще ги използват в коктейлите си.", казва Алекс Кратена, който участва в експедицията.
И понеже когато пием коктейли, рядко се интересуваме да попитаме какви са всичките съставки вътре: кордиалът е сладък дестилат или, условно казано, ликьор. Добрите барове го ползват за някои от творенията си, а по-добрите барове освен че купуват само най-качествените кордиали, понякога си правят и собствени такива.
Pepper, spice, and everything nice |
Резултатът е The Pepper Collection и има три варианта: White Penja Pepper от Камерун, Ru Berry от Етиопия и Timur Berry от Непал, всеки в бутилка от 485 мл.
Предпремиерата за българската бар сцена вече е факт и наши бармани се запознаха с концептуалните кордиали по време на ексклузивен майсторски клас, в който най-добрите миксолози у нас демонстрираха качествата на продуктите в няколко класически коктейла. Освен че изтъкнаха оригиналния характер на бранда, миксолозите разказаха и историята на всеки един от трите продукта, а посетителите имаха възможността да помиришат пиперите и да дегустират кордиалите самостоятелно, а после и в коктейл.
Някои от коктейлите, които може да поръчате в по-добрите заведения в България и които са приготвени с PARAGON, са вариации на гимлет, джин и тоник, хайбол, олд фешънд и напитки с ниско съдържание на алкохол.
Защо пипер? |