С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Устойчивата гастрономия: Пир за планетата и нашите сетива

Бакхус
13 Юни 2024, 15:36
Share Tweet Pin it Share

Всяка година на 18 юни се отбелязва Sustainable Gastronomy Day. Учреден от Общото събрание на ООН през декември 2016 г., този ден подчертава важната роля на осъзнатото производство и потребление на храна. Устойчивата гастрономия е нещо повече от това, което е на нашите чинии. Тя обхваща холистичен подход към храната, който уважава околната среда, празнува културното разнообразие и подкрепя местните икономики.

Тази година, Кулинарна академия HRC България, в партньорство с JRE-Jeunes Restaurateurs d'Europe и ресторант "Talents", организира специално събитие, за да отдели повече внимание на този важен ден.
На 18 юни двама международни шеф-готвачи на JRE - Шеф Александре Сириело и Шеф Матайс Ван Милт ще представят майсторски класове пред курсистите на академията на тема устойчиво готвене. Към тях ще се включат и So Ferments, които ще запознаят студентите с ферментационните процеси, както и Barry Callebaut, които ще представят Sustainable шоколад.

Целият ден в HRC, както и вечерята в ресторант "Talents" ще са посветени на добрите практики и принципи, свързани с устойчивото потребление на храна, съчетано с изкуството да се използват основно местни продукти, по-малко енергия и с фокус на нулевото разхищение.


Какво да очакваме?

- Шеф Владислав Пенов (Cosmos)
Хляб | Масло с фермeнтации

- Шеф Александре Сириело (L'Horizon)
Вариации на цвекло | Зрял хайвер с уасаби листа | Пушена риба | Ябълка

- Шеф Любен Койчев (Talents)
Гъбено конфи | Кетчуп от гъби | Крекери от квасен хляб | Пушен сос от зърнастец | Пудра от морковени връхчета | Домашна лешникова трахана

- Шеф Веселин Калев (aEstivum)
Диня | Лайм | Българско бяло сирене

- Шеф Матайс Ван Милт (Lokaal)
Мартенски виолетки | Мътеница | Сезонни плодове

Резервация може да направите тук.

Цената на куверта е 110 лв на човек.
Начало: 20:00 часа
На вечерята ще има и специален wine pairing.

С подкрепата на Worldchefs и Mastercard.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  JRE, вечеря, устойчивост

Реклама »