На 29 и 30 юни в Големия двор на Топлоцентрала слагаме трапезата с вкусна храна, разнообразни напитки, завладяващи лекции и музика на живо!
От 11 до 22 часа в събота и неделя ще очакваме настоящи и бъдещи бакхустници да се присъединят към нашата Trapeza, а какво да очакват те?
За гладните гурмани ще се погрижат "SO Ferments" със своето разнообразие от ферментирали деликатеси, които трансформират всяко ястие в кулинарно изкушение.
От барбекютата на "The Holy Smokes BBQ", както винаги, ще се носи чуден аромат на пушено барбекю с български привкус и подправки. А пък "FunКooks" или добре известните ни Джун и Рене ще ни разнообразят с неочаквани комбинации в хот-дози.
Продължаваме с едни от дебютантите при нас - "Da Dounuts". Ръчно приготвените донъти на шеф Дойнова трансформират класическите "М-м-м" вкусове в необичайни "Еха-а!" комбинации.
"MyCookieLicious" също се присъединяват към нас за първи път със своите ръчно направени бисквити с които целят да отведат небцето ти на вълнуващо кулинарно пътешествие от Ню Йорк, та чак до Лос Анджелис.
Ако сте ценител на истинския натурален сладолед - не пропускайте да опитате прясното занаятчийско джелато на "Gelato&Lattе", приготвено на място по строга италианска технология и собствени български биосертифицирани млечни суровини, произведени в био ферма "Rozino".
Картофки разбрахме, че ще има, а с тях ни трябва и бира! Шано 5, Sepia Brewering и Cohones ще се заемат с тази приятна задача, като ще представят разнообразието на българския крафт свят.
Но какво е Бакхус фестивал без вино? "Casa Rоjo" ще ни покаже новото лице на испанското, a за ценителите на българските и натурални вина ще се погрижат очарователните Яна и Ирина от Vinoto.com.
На пътешествие към невероятни вкусове и изживявания в света на смесените напитки ще ни отведат Cocktail Adventure и Harmonica. Подготвили сме и студени чаши за узо MINI от Митилини!
Разбира се, няма как да си тръгнете с празни ръце.
На феста ще намерите специално подбрани мезета от Родопа Милк и Велико, Vino i Meze, люти сосове от Chilli Hills, маслинови масла екстра върджин от най-високо качество, над 17 вида балсамови оцети, инфузирани маслинови масла и #extra кулинарно вдъхновение ще се предлагат при Elly's Supreme Taste, a растителните зрели сирена от ферментирало кашу на Cheese the queen ще ни покажат една нова визия за бъдещето на гастрономията.
Чисти ядкови напитки, без никакви изкуствени добавки със 100% органичен произход на суровините ще предлагат Wholenest Mylk. Световни подправки, събрани на един щанд ще има от Spizing, а за да е завършено гурман-бохемското преживяване, при нас ще акостират Черноморски улов. Те ще ни пренесат в света на вкусните и лесни ястия, които може да си спретнете за само няколко минути!Фестът ни няма да се ограничи само до изкушения за небцето!
Очакват ви интересни лекции, а именно:
- Изгубените рецепти на българските сирена
- Бъдещето на храната и ролята на Общата Селскостопанската Политика на ЕС
- Пътят на сладоледа
Mastercard ще се погрижат, освен всеки посетител да се чувства комфортно в обособена чил зона, да се забавлява с летни игри и награди.
Няма да минем и без музикални изпълнения!
В събота музикантите от група "Фънкилишъс" ще ни отвеят главите с авторски парчета и кавърви, затова не забравяйте обувките си за танци, а в неделя буквално ще се пренесем на морето с нежната китара и музика на Петър Йотов - Peyotoff, който ще ни изсвири последния си албум.
Входът е безплатен от 11:00 до 12:00 ч, а събитието е изцяло безкешово. Довете си и кучето :)
Програма:
Събота:11:00 -12:00 - Безплатен вход
13:00 - 14:00 - Кулинарно шоу с шеф Димитър Тончев в зона LIDL
16:00 - 16:30 - Изгубените рецепти на българските сирена с Цветан Димитров /лекция/
17:30 - 18:00 - Бъдещето на храната и ролята на Общата Селскостопанска Политика на Европейския съюз с Кристина Спасова /лекция/
18:00 - 19:30 - 1, 2, 3 с Черноморски улов /workshop/
19:00 - 20:20 - Live Music: Funkilicious
Неделя:
11:00 - 12:00 - Безплатен вход
11:00 - 13:00 - Детски кулинарен уъркшоп с фондация "За нашите деца" - Палачинки за обяд
13:00 - 14:00 - Кулинарно шоу с шеф Димитър Тончев в зона LIDL
17:30 - 18:00 ч. Пътят на сладоледа с Мирела Янакиева /лекция/
18:00 - 19:30 - 1, 2, 3 с Черноморски улов /workshop/
19:30 - 20:10 - Live Music: Peyotoff (Петър Йотов)