JRE-Jeunes Restaurateurs е асоциация на млади ресторантьори и готвачи с една обща цел: да споделят своя талант и любов към храната със съмишленици. С широка мрежа от ресторанти, JRE има за цел да създаде нови критерии за кулинарните преживявания, като същевременно поддържа общност от истински ценители на добрия вкус. |
Първата седмица на март 2024 се очертава истински празнична за кулинарната ни общност. Бакхус Ресторант на годината 2023 Acqua Panna & S.Pellegrino е след точно една седмица, а ден преди това - на 06.03. официално ще посрещнем тримата JRE шеф-готвачи на България - Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев, които от 1 януари са част от международната асоциация.
Ключовото гастрономическо събитие ще се проведе в пространството на един от водещите партньори на JRE в Европа - HRC Culinary Academy. Присъстващите ще имат възможност да опитат изкушаващи комплименти, приготвени от шеф-готвачите на JRE-България, a специален гост на събитието ще бъде шеф Даниел Леман - президент на JRE-Jeunes Restaurateurs и собственик на ресторант Moosegg в Швейцария. Той ще бъде и сред гостите на нашата церемония на следващия ден.
Владислав Пенов, Филип Захариев и Веселин Калев ще бъдат анонсирани пред международната общност на JRE като посланици на богатото кулинарно наследство на България. "В JRE-Jeunes Restaurateurs винаги се стремим да създаваме незабравими кулинарни преживявания, които надхвърлят границите и обединяват културите чрез изкуството на храната. Присъствието на България в семейството на JRE обогатява изключително нашия кулинарен пейзаж", споделя Даниел Леман.
"Очакваме с нетърпение разгръщането на JRE-България, като ще продължим да насърчаваме кулинарните постижения и културния обмен в нашата глобална общност", допълва екипът на международната кулинарна асоциация.
По време на вечерта Mastercard, дългогодишен партньор както на JRE, така и на Бакхус, ще разкрие най-новата си инициатива в чест на развитието на прохождащи професионалисти в ХоРеКа бранша - стипендии за млади момичета.