Редовните читатели със сигурност вече са запознати с подвизите на шеф Фатих Тутак, който имахме удоволствието да интервюираме ексклузивно за Бакхус, малко преди ресторантът му TURK в Истанбул да вземе 2 звезди Michelin. От 7 юли шеф Тутак вече управлява и втори ресторант.
GALLADA се помещава в The Peninsula Istanbul, 5-звезден хотел с меко казано впечатляваща гледка към Босфора. Разположен в близост до една от емблемите на града, кула Галата, на покрива на The Peninsula Istanbul, GALLADA и прилежащият Topside Bar обещават съвременно гастрономическо пътешествие, основано на историческите вкусове и традиции на Пътя на коприната и връзката му с този древен град. Въз основа на това, на своето турско наследство и обширни пътувания из Азия, шеф Тутак създава елегантни и смели ястия, празнувайки безбройните кулинарни умения, техники и артистичност, развити в продължение на хилядолетия из маршрутите на този обширен регион.
"Винаги съм бил очарован от древните пътища на евразийската коприна. Път с всичките му приказки, традиции и гастрономическо наследство. Това е невероятна възможност да работим върху менюта без прецедент тук в Истанбул, показвайки съкровищата и невероятните рецепти, които са ни свързвали през цялата история с Азия и извън нея", коментира шеф Фатих Тутак по повод вдъхновението си за концепцията на менюто.
В GALLADA смелите вкусови съчетания са главните герои, резултат от специални продукти от избрани отделни провинции в цяла Турция. Менюто включва ястия, вариращи от кнедли с адана кебап, до печена на дърва риба-монах до десерти като топла торта с фурми меджул, масала чай, разбит биволски крем.
Както обичаме да казваме по повод истински добрите и изпипани места - местим се.