В очакване на дебютното издание на Bar & Snack Fest, който ще събере коктейли, хапки, производители и най-важното - ценителите им, сме подбрали 3 рецепти с BULLDOG, които лесно могат да се направят в домашни условия, за да знаете какво ви очаква на 10 и 11 септември в алеите пред "Кино Кабана" в парка на НДК.
Ръчно изработен в английска дестилерия, която произвежда джин с най-високо качество от 250 години насам, BULLDOG Gin неслучайно е отличен с бронз на годишните награди за високоалкохолни напитки Berlin International Spirits Competition.
Произвежда се в традиционни медни казани от 100% британска пшеница, а четворната дестилация и употребата на 12 екзотични билки и висококачествени съставки му дават балансиран аромат и ярък завършек.
3 от съставките в този джин са характерни за марката - китайски лотос, турски бял мак и китайскo драконово око.
Ето какво може да забъркате на практика:
Bulldog Gin Tonic |
50 мл BULLDOG London Dry Gin
150 мл Schweppes тоник
резен грейпфрут
стрък розмарин
Напълнете копа чаша с лед и налейте последователно съставките. Гарнирайте с резен грейпфрут и стрък розмарин. Разбъркайте с висока лъжица веднъж и внимателно, за да се запази газировката на тоника. Отпийте.
Bulldog Herbal |
50 мл Bulldog джин
25 мл пресен лимон
4-5 листа босилек
Schweppes тоник
Как:
Смесете джина, лимона и босилека в шейкър и допълнете с кубчета лед. Разклатете енергично за 10 сек. Прецедете през фина цедка в голяма чаша за червено вино пълна догоре с лед. Долейте тоника и украсете с листа босилек. Отпийте.
Pink Bulldog |
50 мл Bulldog джин
50 мл пресен сок от грейпфрут
50 мл Schweppes тоник
Как:
Напълнете копа чаша с лед и налейте последователно съставките. Гарнирайте с резен грейпфрут. Разбъркайте с висока лъжица веднъж и внимателно, за да се запази газировката на тоника. Отпийте.
Ако пък предпочитате коктейлът в чашата ви да е приготвен от истински професионалист, то барманите на BULLDOG джин ще ви очакват на 10 и 11 септември на Bar & Snack Fest.