През тази особена година журито на конкурса "Ресторант на годината Acqua Panna & S.Pellegrino 2020" реши да не връчва награда в категория "Дебют". Състезанието за нови места се отлага за следващата, в която надеждите на всички са, че ще започне възстановяване след корона кризата и отложените проекти ще стартират, а започналите през тази година ще се развиват по-пълноценно.
През 2020 в София отвориха и два хотела, които също добавиха нови места на картата - Hyatt Regency Sofia с ресторант The Revolutionary Dining Room & Bar и с бар на покрива - The Scene. В хотел Grand Hotel Millennium Sofia също има бар на върха - Ozone Skybar & Lounge, а ресторантът е Mediterra Restaurant & Wine Bar.
"Бакхус" отбелязва само няколко нови места, които имаха смелостта да започнат въпреки всички клиентски страхове и икономически прогнози. (Селекцията ни няма претенция за изчерпателност, а за места, които веднага са направили впечатление.)
-
снимка:
Кафене сладкарница "Алтруист"
Място за много качествени сладкиши и кафе. Усещане за Берлин или Копенхаген.
На ул. "Екзарх Йосиф" №49
понеделник - неделя от 7 до 19.30 часа
-
снимка:
Бар Сол
Бар, но с каква храна или изумителните умения на една архитектка в кухнята.
На Ул. "Врабча" 26,
вторник - събота от 17 ч.
-
снимка:
The Gin House
Къщата на джина - 90 вида, магазин за джин и бъдеща градина с растения, свързани с джина. Нов наследник на легендарния клуб Blaze.
Ул. "Славянска" № 36
всеки ден след 11 ч.
-
снимка:
Quartal
Първият парк за улична кулинария. Или какво по-подходящо да отвориш не едно, а десетки места за храна на открито в годината на пандемията
На бул. "Черни връх" 69
-
снимка:
Quché
Бистро като в Париж, но в София. С меню от Антоан Верест от L'Instant Catering, което включва класическите терини, патешки дпол, крок мосю.
На ул. "Оборище" 37
от 9 до 23 часа