6/9 снимки в галерията
Първо приготвяте гъст яйчен крем от два жълтъка, 1/3 чаша брашно, 2 чаши мляко и ½ чаша захар. Докато кремът изстива, приготвяте тестото – 1 ½ чаша полента, 1 ½ брашно, 1/3 захар, 1 ½ супени лъжици бакпулвер, 115 гр масло, 1 яйце плюс още 1 жълтък.
Разделяте тестото на две и разстилате едната част в тавата за пай, заливате с крем, след което разстилате и другата част, която също заливате скрем. Накрая подгъвате краищата на тестото.
Поръсвате отговоре с шепа запечени борови ядки и печете на 180 градуса за 25 минути.
Torta della nonna e готова. Perfetto!
11, 59, 11 Септември 2017, 11:59
Много обичам Бабината торта!
+1
15, 35, 19 Август 2017, 15:35
"Запознанството" ми с Caffé Greco беше приятно изживяване!
Зная, че вариантите на Torta della nonna са неизброимо много. Рецептата от сн. 6 повтаря 1:1 тази на Франсис Мей от "Под небето на Тоскана".
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
+6
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »