-
снимка:
10 категории
21 критерии
14-членно жури и 3-членен борд на журито
За 16-а поредна година предстои единственият по рода си национален конкурс на списание "Бакхус" за най-добър ресторант в България - "Ресторант на годината БАКХУС 2016, AcquaPanna&S.Pellegrino".
50 предварително селектирани ресторанти се оценяват от 14-членно жури от кулинарни дегустатори по 21 критерии в 10 категории, които покриват преживяването на клиента преди, по време и след посещението на ресторанта. Победителите ще бъдат обявени на 30 март със събитието "6 - церемония на сетивата".
За първи път тази година журито e подкрепено и от тричленен борд от кулинарни и вино експерти - Андрей Стоилов, Александър Скорчев и Робин Вилареал |
През последните три месеца 50 предварително селектирани ресторанта в София и страната бяха посетени и оценени от 14-членно жури - дегустатори с богат опит в различни сфери на кулинарията и ресторантьорството. Дегустаторите оцениха преживяването си единствено като клиенти, без да влизат в кухните на ресторантите.
Този месец най-добре представилите се ресторанти ще бъдат номинирани в 10 категории:
Ресторант на годината
Дебют 2016
Авторска кухня
Вкусно място
Най-добро обслужване
Напитки и винена листа
Устойчива концепция "Метро"
Нова вълна
Млад готвач
Ресторант на читателите
На 30 март ще бъдат обявени и победителите в конкурса "Ресторант на годината БАКХУС 2016, AcquaPanna&S.Pellegrino". Това ще се случи на традиционна галавечеря, която тази година е вдъхновена от храната като единствено изкуство, което ангажира всички сетива, и носи името "6 - церемония на сетивата". |
ЖУРИ
КРИТЕРИИ
Ресторантите в конкурса на Бакхус "Ресторант на годината БАКХУС 2016, AcquaPanna&S.Pellegrino" се състезават в 10 категории и се оценяват със скала от 0 до 3 по 21 критерия, които обхващат цялостното преживяване: менюто, продуктите, ястията, напитките, обслужването и интериора. Случаите, в които ресторант може да бъде дисквалифициран, са пушене в затворено помещение, лъжа в сметката или в комуникацията, грубо отношение или лоша хигиена.
-
снимка:
"Бакхус" е първото българско списание, посветено на храната, виното и хубавия начин на живот, което четем и до днес. За първи път "Бакхус" излиза през 1999 г. и с времето се налага като авторитет в областта на кулинарията и ресторантьорството. Днес списанието има печатно и онлайн издание, организира кулинарни събития и покрива темите храна и вино, кулинарни пътешествия и експертен анализ на бизнес процесите в областта на ресторантьорството и производството на вино.
17, 31, 14 Февруари 2017, 17:31
Супер :) Очакваме подробности за събитието