2/8 снимки в галерията
Salt, Fat, Acid, HeatСамин Носрат е един от най-успешните млади готвачи на Америка, кулинарен визионер. Легендарната Алис Уотърс я нарича "новият най-добър учител по готварство в Америка".
Първата й книга Salt, Fat, Acid, Heat (изд. Simon & Schuster) е именно това - учебник по готвене, който учи на елементите и принципите на добрата храна и отговаря на фундаментални въпроси като защо едно нещо е вкусно. В Salt, Fat, Acid, Heat присъстват и рецепти, разбира се, но фокусът на книгата е върху увлекателните и забавни текстове и илюстрации, които разясняват науката на доброто готвене, образоват как да ползваме солта, мазнината, киселината и температурата, за да приготвим нещо наистина вкусно, и вдъхновяват да взимаме самостоятелни решения в кухнята. Точно така, в тази книга няма фотографии на безгрешно сготвени и перфектно подредени ястия, а 150 илюстрации и инфографики, дело на талантливата Уенди Макнотън. Според авторката те изобразяват процеса на готвене много по-добре от снимките и не стресират, защото подтикват към творчество, а не към съвършенство.