Рядко се случва човек да започне да се храни отзад напред (освен някъде през първите седем). Също както често последната степен от менюто се пренебрегва – я заради тежест от всичко преди, я заради риска от калорийно предозиране след. И десертът остава. А той е сладостта от живота, той е точката в края на изречението, черешката върху сметаната. Затова да му обърнем внимание в цял един брой ни хареса като идея.
Погледнахме го от много страни: литературна, еволюционна, практична. Натопихме пръст дълбоко, като хлапе в буркана бабино сладко, напаснахме го към различни вина и винарски традиции. И, разбира се, запитахме се накъде е тръгнал десертът.
Погледнахме го от много страни: литературна, еволюционна, практична. Натопихме пръст дълбоко, като хлапе в буркана бабино сладко, напаснахме го към различни вина и винарски традиции. И, разбира се, запитахме се накъде е тръгнал десертът.
Отговор потърсихме от трима от най-добрите сладкари в България: Борислав Екзархов, Елица Божинова и Александър Иванчев. С тях си поговорихме за тенденциите в сладкарското изкуство, за техниките, които се ползват, за сладостта от това да създаваш. Те от своя страна ни пуснаха в работилниците си, за да видим как се случват нещата.
НАМЕРЕТЕ НОВИЯ БРОЙ НА "БАКХУС" в Inmedio, Relay, CASAVINO, Кауфланд, Билла, Пикадили, Фантастико, OMV или |