С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

За начинаещи

  • Философското удоволствие от коняка

    Весела Николаева
    снимки: Hennessy 28 Юли 2015, 16:22

    Няколко полезни съвета от глобалния посланик на Hennessy, който гостува в България по случай 250-годишнината на френската компания

    Share Tweet Pin it Share
  • Виното се познава по...

    Лидия Пелова
    20 Ноември 2013, 20:38

    Какво определя реколтата? Лидия Пелова, енолог, за сложните извивки на природата и изпълнения с предизвикателства път на винаря през тях

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 12: Чили и Аржентина

    Юлия Костадинова
    09 Октомври 2009, 15:59

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 11: Южна Африка и Калифорния

    Юлия Костадинова
    снимки: шатърсток 31 Август 2009, 15:45

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 10: Винените области на Италия

    Юлия Костадинова
    22 Юни 2009, 14:23

    Специфичната форма на Апенинския полуостров – ботуш, оградена от морета е първото, което идва наум, щом стане дума за Италия. Но малко от нас си дават сметка, че тази географска особеност я прави изключително интересна откъм климат, релеф, почви и затова – откъм вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 9: Винените области на Франция

    Юлия Костадинова
    22 Юни 2009, 14:17

    продължение

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 8: Винените области на Франция

    Юлия Костадинова
    снимки: Shutterstock 16 Май 2009, 15:37

    Досега в рубриката: Всеки ли може? Какво да прочетете? Как да организирате първата си дегустация? Как и кога се използва декантерът? Етикетът по време на дегустацията. Съчетаване на виното с бели, пенливи, розови, червени и сладки вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 7: Червени и сладки вина с храна

    Юлия Костадинова
    снимки: Shutterstock 05 Май 2009, 17:06

    Досега в рубриката: Всеки ли може? Какво да прочетете? Как да организирате първата си дегустация? Как и кога се използва декантерът? Етикетът по време на дегустацията. Бели и розе вина и съчетанията им с храна.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 6: Бели вина и розета с храна

    Юлия Костадинова
    снимки: Shutterstock 01 Май 2009, 17:01

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 5: Етикетът по време на дегустация

    Юлия Костадинова
    снимки: - 23 Февруари 2009, 10:24

    Дегустациите винаги са особено приятен повод да се съберете около масата. Има обаче няколко неща, които чисто практически пречат на виното да се покаже в най-добрата си светлина и макар никой никога да не ги е окачествил като "грешки", е добре да се знаят и да се избягват доколкото е възможно. Най-малкото - спестяват неудобства в доста ситуации.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 4: Как се използва декантерът

    Юлия Костадинова
    снимки: - 09 Януари 2009, 13:42

    "Организирайте първата си дегустация. Охладете, подредете, отворете и пробвайте четири, предложени от нас вина. Запишете какво усещате, за да сравните с бележките на професионалните дегустатори".

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 3: Организирайте си дегустация

    Юлия Костадинова
    снимки: - 01 Декември 2008, 10:46

    Досега в "Дегустаторът в мен": "Всеки може да тренира сетивата си. Ако започнете да обръщате внимание на ароматите в природата, или на храната, и постепенно си поставите за цел да ги отривате в парфюм или вино, вие вече сте на половината път до крайната цел - дегустатор."

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 2: Откъде да започнете?

    Юлия Костадинова
    11 Ноември 2008, 12:27

    Първите стъпки в дегустацията винаги са една особена смесица от ентусиазъм, възторг и известно разочарование.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 1: Всеки ли може?

    Юлия Костадинова
    снимки: Бакхус 26 Септември 2008, 12:53

    Юлия Костадинова, винен експерт на "Бакхус", обяснява как да се научите да опитвате и разпознавате вкуса на вината в 12 стъпки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Писмо върху бутилка

    Веселина Маринова
    10 Септември 2008, 14:47

    Етикетите са препоръчителните писма на вината. За да сме сигурни какво ще пием, трябва да познаваме езика, на който са написани, а най-добре - и техните съставители.

    Share Tweet Pin it Share
  • Стилът на виното I

    Огнян Цветанов
    19 Юни 2008, 17:44

    Share Tweet Pin it Share
  • Стилът на виното II

    Огнян Цветанов
    19 Юни 2008, 17:40

    Share Tweet Pin it Share
  • Стилът на виното III

    Огнян Цветанов
    18 Юни 2008, 17:50

    Share Tweet Pin it Share
  • Декантирането

    Огнян Цветанов
    17 Юни 2008, 17:35

    Share Tweet Pin it Share
  • Страстта на колекционерите

    Огнян Цветанов
    снимки: Julia Volk, Pexels 18 Април 2008, 20:16

    Ако сте сред начинаещите почитатели на Бакхус, много вероятно е да разполагате само със сравнително млади вина. С течение на времето, и колкото повече човек навлиза във виното, толкова повече му се иска да има и нещо по-отлежало. Вярно, че относително бавното развитие на вината в бутилка може да изкара от търпение тези, които търсят съзрели и вече готови за пиене вина. Но как се разбира кои от старите вина са наистина добри?

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »