С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

На по чаша

  • Сладко вино в мъглите на Токай

    Веселина Маринова
    01 Декември 2008, 16:24

    С Луи XIV, Волтер и Барон Мюнхаузен сред почитателите си токайското вино се пие най-добре в малка чаша между две действия на операта

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 3: Организирайте си дегустация

    Юлия Костадинова
    снимки: - 01 Декември 2008, 10:46

    Досега в "Дегустаторът в мен": "Всеки може да тренира сетивата си. Ако започнете да обръщате внимание на ароматите в природата, или на храната, и постепенно си поставите за цел да ги отривате в парфюм или вино, вие вече сте на половината път до крайната цел - дегустатор."

    Share Tweet Pin it Share
  • Испания пие кава

    Емил Коралов
    26 Ноември 2008, 15:45

    "Пия шампанско само когато съм щастлива и когато съм тъжна. Понякога пия и когато съм сама. Когато имам компания - задължително. Отпивам си, ако не съм гладна, и пия доста, когато съм гладна. Иначе нито глътка - освен ако не съм жадна." Така отговаря Лили Боленже на въпрос на журналист кога пие шампанско. Годината е 1961, а мадам Боленже ръководи една от най-прочутите шампански къщи, Bollinger.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вина към сладкиши: десертни, пенливи и неочаквани

    Ефросия Благоева
    снимки: Бакхус 17 Ноември 2008, 15:02

    Tърсенето на курабийки, шоколад и сладкиши рязко нараства, а това автоматично отваря нуждата от нови идеи за вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 2: Откъде да започнете?

    Юлия Костадинова
    11 Ноември 2008, 12:27

    Първите стъпки в дегустацията винаги са една особена смесица от ентусиазъм, възторг и известно разочарование.

    Share Tweet Pin it Share
  • Димчо Райнов от долината на конете

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 11 Ноември 2008, 11:58

    Варовикови скали, слънчеви пасища и населени със сънени патици села ограждат лозята на винарска къща "Райнов и синове", най-новата малка изба край Дунава.

    Share Tweet Pin it Share
  • С корени във вулкана на Санторини

    Емил Коралов
    04 Ноември 2008, 17:45

    Зад познатото си бяло-синьо лице един от най-рекламните и най-рекламираните острови в света крие непознат и интригуващ винен маршрут.

    Share Tweet Pin it Share
  • Реколта 2008

    Бакхус
    снимки: Драгомир Матеев 20 Октомври 2008, 15:28

    Гроздето пое дългия си път към бутилките, тази година много по-рано от обичайното.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бургундия: една трудна любов

    Яна Петкова
    снимки: Ефросия Благоева 08 Октомври 2008, 12:30

    Едно от най-известните и сложни за разбиране вина на Франция разказва истории за елфи, а не за разбойници и още не е на мода в България, установява Яна Петкова, дегустирайки портфолиото на Maison Joseph Drouhin.

    Share Tweet Pin it Share
  • Североизточник на нов винен ентусиазъм

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 01 Октомври 2008, 11:35

    Роден тематично - на 14 февруари, Трифон Зарезан, Цанко Станчев е сред най-известните винари на България. Докато управлява "Домейн Бойар", Винпром "Шумен" и Винарска къща "Русе", той обмисля съдбата на винения туризъм в България

    Share Tweet Pin it Share
  • Дегустаторът в мен. Стъпка 1: Всеки ли може?

    Юлия Костадинова
    снимки: Бакхус 26 Септември 2008, 12:53

    Юлия Костадинова, винен експерт на "Бакхус", обяснява как да се научите да опитвате и разпознавате вкуса на вината в 12 стъпки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Писмо върху бутилка

    Веселина Маринова
    10 Септември 2008, 14:47

    Етикетите са препоръчителните писма на вината. За да сме сигурни какво ще пием, трябва да познаваме езика, на който са написани, а най-добре - и техните съставители.

    Share Tweet Pin it Share
  • Бакхус в офисите на Медичи

    Васил Стоилов
    снимки: Ясен Панов 08 Септември 2008, 17:39

    Дванайсет на обяд, Флоренция, но всъщност - малък Вавилон. Тълпите туристи са изпълнили площада пред офисите на фамилия Медичи, Уфици. Въздухът трепти от глъчката на всевъзможни езици. Пространството е изпълнено с каменни хора и същества, замръзнали в героични пози.

    Share Tweet Pin it Share
  • Смазващото главоболие

    д-р Любомир Канов
    снимки: - 08 Септември 2008, 12:43

    Черен чай или черен шоколад? Д-р Любомир Канов, познавач на чаровете и опасностите на вината, предлага няколко ориентира из мрака на главоболието

    Share Tweet Pin it Share
  • Един едър земевладелец

    Юлия Костадинова
    снимки: Драгомир Матеев 05 Септември 2008, 12:48

    Собственик на Винпром "Търговище" и на отбора от Б група "Светкавица", Петко Матеев е човек, пълен с неочаквани мнения. Чилийският карменер му е симпатичен, сирата не го грабва, а футболът му дава аргумент защо и великите сортове грозде се нуждаят от купаж.

    Share Tweet Pin it Share
  • От чаша вино и биковете им политат

    Албена Шкодрова
    03 Септември 2008, 11:07

    Докато обикаля пазарите на Южна Франция, Албена Шкодрова открива неортодоксални практики как да се отървеш от излишното вино

    Share Tweet Pin it Share
  • География на пелопонеското вино

    Емил Коралов, Юлия Костадинова
    снимки: ЮлияКостадинова, Емил Коралов 28 Август 2008, 14:26

    На юг от Коринт, на север от Аркадия, три винарни произвеждат напълно различни вина из митичните земи на най-южния гръцки полуостров. Обединяват ги само стремежът към съвършенство и интересите към българския пазар

    Share Tweet Pin it Share
  • Студеният извор, от който блика Бароло

    Веселина Маринова
    снимки: Любомир Бояджиев 28 Август 2008, 13:57

    Макар и наследство от Виторио Емануеле II, известен като обединител на Италия, Fontanafredda e като държава в държавата. Със собствен бог - виното

    Share Tweet Pin it Share
  • Прекрасният нов свят

    Юлия Костадинова, Ясен Захариев
    снимки: Николай Камбуров 26 Август 2008, 14:07

    Още от времето на Колумб европейците се обръщат към новия свят с две противоположни чувства. Едното е позитивно и се изразява в надеждата, че някъде далеч съществува едно по-добро място на изобилие и неограничени възможности. Другото чувство е негативно и почива върху недоверието и страха, че новият свят ще обезцени добрите стари традиции на Европа. Тези две чувства се борят и в различните светове на виното.

    Share Tweet Pin it Share
  • Трапиче Трибуто малбек 2003

    Бакхус
    снимки: - 12 Август 2008, 13:30

    През 2008 година aржентинската изба Трапиче представи на най-новото си вино от високия ценови сегмент - Трапиче Трибуто, един ултра примиум малбек, реколта 2003 г.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »