Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Синьо вино потегля към Европа
България със 109 винени медала от Concours Mondial de Bruxelles
Подробно за глобалните винени тенденции (по Bloomberg)
Записки от "Дефилето на младото вино" в Пловдив
11 винарни представиха България на най-голямото специализирано изложение в Белгия, Холандия и Люксембург
За първия регионален Фестивал на виното в черноморския комплекс "Албена"
За петнайсет години идеята за винен туризъм измина целия път от стрехите на мелнишките къщи до футуристичното, готово за полет крило на "Анжелус Естейт". Маршрути като тези през Напа Валей още няма, но виното все повече започва да интригува ценителите с мястото и хората, които го създават
Род Смит MW, собственик на Riviera Wine Academy, за неговата работа да продава вина на супербогати хора, за чара на розето и за осемдесеттарската репутация на българското вино в чужбина
На Балканите ври, кипи и ферментира. Журналистката Ирина Софранова, енолог, фокусирал усилията си върху създаването на марката "Балкански винен регион", започва серия от статии, в които ще представя винените дестинация от региона
Докато обикаля Монталчино, Монтепулчано, Сан Джиминяно и други места из хълмистия винен район на Италия, Михаил Ванчев си задава хипотетични въпроси за Галилео Галилей и намира повече от един отговор
Всеки любител на вино, който някога е стъпвал във френска, италианска или пък калифорнийска винарна знае, че лайфстайлът продава. Хиляди трябва да са избите, които кокетират с това забележително средство за маркетинг. Широката дървена маса в градината, рустикалните пейки, покривките на цветя, и най-вече темпото на бавната дегустация в сенките на дърветата или в елегантните салони на избите, правят виното желано. Като че с бутилка от него човек си взима и малко от този блажен живот
Лидия Пелова, енолог, състави в началото на лятото кратък актуален пътеводител из белите сортови вина и тяхното съчетаване с храна
Виното е сред малкото неща, които се подобряват с годините. Но кой има време да чака?
Какво определя реколтата? Лидия Пелова, енолог, за сложните извивки на природата и изпълнения с предизвикателства път на винаря през тях