С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

На по чаша

Голямото узо MINI от Митилини #TrapezaFest

Бакхус
18 Юни 2024, 14:44
Share Tweet Pin it Share

Историята на Mini започва през 1889 г., когато по тесните улички на Митилини, собственици на таверни се опитвали да дестилират алкохол и етерични масла от анасон в медни съдове от най-добрите полета на Лесбос. По тези улици, където вкусният аромат на билки се носил във въздуха, започва историята на узото MINI от Митилини.

Tова, което прави узото MINI от Митилини отличително са 17-те тайни рецепти на неговите производители и фактът, че всички те са комбинирани в една. Една рецепта, която се запазва непроменена във времето и съдържа опита на дестилаторите.

Рецепта, която комбинирана със специалните ароматни билки от Лесбос и анасон от местоположението на Лисвори, създава узо MINI от Митилини.

В традиционните медни съдове се съхраняват алкохол и вода с часове, със семена, местни ароматни билки и растения, заедно с известния анасон от Лисвори и пивката мастика от остров Хиос. След това разтворът се дестилира бавно и внимателно и се подлага на непрекъснати тестове. Тази дестилация се нарича "сърцето". Преди да попадне в бутилки, "сърцето" се разрежда с мека вода, идваща от най-добрите фонтани, така че Ouzo MINI от Митилини да придобие желаната алкохолна сила. Описват Ouzo MINI от Митилини като най-мекото и леко узо, тъй като неговите съставки, сред които най-доминиращ е анасонът от Лисвори, са все още толкова чисти и с високо качество, колкото са били от години. Нищо не се е променило в традиционните медни казани, нищо не се е променило в упорития и завладяващ процес на дестилация и производство. Това прави Ouzo MINI от Митилини толкова отличително.

Очаквайте узо MINI от Митилини на нашия Trapeza Fest на 29 и 30 юни в двора на Топлоцентрала, където ще може да разхладите с чаша студено узо.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    victortrt
    12, 09, 19 Юни 2024, 12:09

    Преводът е интересен, щом водата за узото идва от фонтани. Иначе узо като узо, според мен.

    !

Реклама »