Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Гост-готвач: Генджи Едно от малкото неща, които знаем със сигурност за Южна Корея е, че това е една консервативна държава, където традициите са на пиедестал, а отношенията между хората следват една от най-строгите йерархии в Източна Азия. Генджи от своя страна е точно обратното - скейтър, байкър и любител на адреналина; с различна прическа всяка година - от гребен до дълга коса и брада; спонтанен и обичащ да експериментира, той отваря собствен ресторант в Сеул, където на свобода живее и твори в кухнята. Един ден покрай заведението минава едно момиче, което той е убеден, че е жената на живота му. Няколко години по-късно, те са щастливо женени, живеят в София и Генджи отново твори и прави любимото си нещо, а именно - да готви. Генджи се занимава с ресторантьорство от повече от 15 години, като държавите, където е работил са толкова разнообразни като видовете му заведения. Живял е в Южна Корея, Гуам, Белгия и България. Имал е изакая (традиционна японска кръчма), food truck, а в Сеул започва собствен ресторант с авторски рецепти за пилешко месо, който се разраства във франчайз. Едноименното му заведение в София се фокусира в корейския и японския стрийт фууд, като желанието на Генджи е да разнообрази средата. Енергията му е заразяваща, храната му - вкусна и затова го поканихме да бъде нашият следващ гост-готвач. На 16 май от 19:30 ч. заедно с Генджи ще се потопим в магията на корейската кухня с неговото екзотично четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина. |
Меню ❧ Апетайзъри: Банчан (селекция от предястия) кимчи; танмууджи (туршия от жълта ряпа дайкон); ким (изсушен чипс от водорасли); конгнамул (соеви кълнове със сусамово олио) Поднесено с чаша вино Tenuta Carretta Moscato d’Asti ❧ Предястие: Кимчи джон - корейска палачинка с кимчи Поднесено с чаша вино Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay 2016 ❧ Основно ястие: Калби - маринована свинска вратна пържола в продължение на 48 часа с ттокбоки (кексчета от оризово брашно в лютив сос) Поднесено с чаша Weingut Pittnauer Blaufränkisch Heideboden 2016 ❧ Десерт: Якбап - традиционен корейски оризов десерт със сушени плодове, хинап, кедрови и слънчогледови ядки, канела и захар |