Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Гост-готвач: шеф Пракаш Мишра За първата ни вечеря за 2019 г. решихме да избягаме далеч от мрачното и зимно време навън и да се пренесем в екзотичната и колоритна Индия. За наш гид из необятните вкусове и подправки на тази все още екзотична кухня сме поканили професионалист, чийто живот е не по-малко богат и интересен - шеф Пракаш Мишра. Пракаш завършва професионалното си обучение в Ню Делхи през 2002 г. и с таланта си достига до позицията главен готвач в някои от водещите хотели в страната, включително Hotel InterContinental в Ню Делхи и Taj Hotel Group в Мумбай. Пътят му го довежда до България, където той се установява и продължава професионалната си кариера. През 2008 г. отваря собствен ресторант "Шафран" и междувременно участва в кулинарни предавания в няколко национални телевизии. За своите 11 години, ресторантът се е разраснал двойно и осигурява храната за редица големи събития като "Международния ден на йогата" и празненствата за Diwali (индийският фестивал на светлината). Шеф Мишра е поканен да приготви и вечерята по случай посещението на индийския президент в България през 2018 г. На 28 февруари от 19:30 ч. заедно с шеф Пракаш Мишра ще се потопим в екзотиката и богатството на индийската кухня с неговото впечетляващо четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. |
|
Меню ❧ Салата: ✺ Каче ам ка Салата от сурово манго, миксирано с айсберг, зелена салата, чери домати, краставица, нар и рукола. Завършена с дресинг от лимонов сок, зехтин и индийски домашен чипс. * Поднесено с крафт бира Hills Pils ❧ Предястие (поднасят се с ментово чатни, сонт чатни и манго чатни): ✺ Кхомани ало тики Пълнени картофени кюфтета с кайсия, ядки и прясна мента, сервирано върху канапе от нахут. ✺ Тандури пиле тикка Обезкостено пилешко бутче, мариновано 8 часа в паста от джинджифил и чесън, цедено мляко и гарам масала, запечено в индийска пещ (тандур), поръсено с чат масала при сервиране. * Поднесено с крафт бира Hills Stout ❧ Основно ястие (поднася се с папад, маринован лук, домашно чили мармалад и изпечено зелено чили): ✺Бътър мург масала Предварително запечено пилешко месо от филе в комбинация с лук, гъст доматен сос, ароматни индийски подправки и сметана, севирано с разтопено индийско масло ✺Кадай панир Традиционно индийско сирене, в комбинация с чушки, лук и кадай грейви сос, овкусено с пресен кориандър, куркума и сметана. ✺Леща Дал Макхни Черна леща, приготвяна 18 часа, с пресни домати, джинджифил, сметана, масло и касури мети. ✺ Зеленчуково Пулао Задушен ориз басмати със зеленчуци, шафран, розова вода и индийски подправки. ✺ Бунди райта Специално приготвена салата от кисело мляко, топчета от нахутено брашно, печен кимион и пресен кориандър. ✺ Малабари парата (индийски хляб) Вито хлебче от бяло брашно, приготвено с кимион и намазано с масло. * Поднесено с крафт бира Hills Helles Rauch ❧ Десерт: ✺ Иляичи панакота Млечен десерт с кремообразна текстура, овкусен с кардамон на прах, поднесен върху крамбъл от нахутено брашно и ядки, гарниран със сладко от горски плодове, пюре от манго, ядивно сребърно фолио и свежа мента. * Поднесено с коктейл Hennessy |
"Мигранти с таланти" е национална медийна кампания на Мулти култи колектив, която цели да подчертае положителния принос, който чужденци от целия свят дават на България в сферата на спорта, бизнеса, изкуството, културата, кулинарията, социалните каузи и др. Кампанията ще се развива до март 2024 г. в 10 български града с подкрепата на Фонд Активни граждани. |
Чана чат |
Пиле Джалфрези |
Гаджар халва |