Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
Гост-готвач: Христина Тахле Зад чаровната притеснителност на Христина Тахле се крие един лъчезарен и толкова колоритен живот, колкото са и подправките в арабската кухня. Майка й е българка, а баща й - сириец. Първите 15 години от живота си прекарва в Сирия, а след това заминава за Либия. Преди около 10 години пристига и в България. Тук тя преоткрива страстта си към готварството и започва умело да комбинира сирийски, ливански, либийски и иракски специалитети. От тогава Христина е водила кулинарни курсове, където показва тънкостите на ориенталската кухня и приготвянето й в домашни условия, а преди 6 години получава покана да ръководи кухня за бежанци в Гармиш (Германия). Със завидно старание и умение, в продължение на няколко месеца тя изхранва над 150 имигранти. На 25 октомври от 19:30 ч. заедно с Христина Тахле ще се потопим в красотата и магията на сирийската кухня с нейното екзотично четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. |
|
Меню: Предястие: ❧ Сирийски хумус, поръсен със суммак Поднесено Yeni Raki Master Blend Салата: ❧ Фатуш: микс от зеленчуци с пържен арабски хляб, овкусена с дресинг от суммак, лимон, джоджен и зехтин Поднесено с чаша Yeni Ala Raki Основно ястие: ❧ Маклубе - обърната торта от ориз - ароматен ориз с пилешко месо, обвити в патладжан и украса от агнешка кайма и фъстъци Поднесено с чаша турско вино KAYRA Десерт: ❧ Халауа велжебен - халва с моцарела и пълнеж от маскарпоне и сироп, овкусени с розова вода и поръсени с шамфъстък |