Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Гост-готвач: Рианти Нур Айн Лъчезарната Рианти Нур Айни или Яти, както я наричат приятелите й, идва в България през далечната 1993 година. Oт тогава тя си поставя за цел да покаже разнообразието на колоритната индонезийска кухня у нас. През 1996 г. отваря и първия индонезийски ресторант в България, а днес освен че е главен готвач в посолството на Индонезия в София, тя е и инструктор в кулинарното училище Food Connection. Яти има вроден талант да готви и се научава напълно сама благодарение на кулинарни книги, безброй опитани рецепти и много експериментиране. Индонезийските ястия се приготвят с много подправки и са разнообразни като самата страна. Кухнята на островната държава е известна и със специалния си микс от подправки, известен с името Bumbu. На 25 октомври заедно с Яти ще се потопим в магията на Индонезийската кухня с нейното екзотично четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. |
|
Меню: Салата: ❧ Чап-чай - задушени зеленчуци с пилешко месо и скариди *Поднесено с чаша Cono Sur Reserva Especial Sauvignon Blanc 2016 Предястие: ❧ Панирани пролетни рулца със зеленчуци и пилешко месо *Поднесено с чашаCono Sur Reserva Especial Chardonnay 2016 Основно: ❧ Каре сапи - Tелешко по явайски - задушено телешко с традиционни подправки, поднесено с бял ориз и мариновани зеленчуци *Поднесено с чаша Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 2014 Десерт: ❧ Дадар гулинг: зелени палачинки с кокосов пълнеж *Поднесено със специален индонезийски дижестив - Wedamg jahe - горещ чай с джинджифил |