Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Инструктори Станислава Кунева и Стефка Паунова Станислава и Стефка са екипът, който стои зад новата пекарна "Хляб и Soul". И двете имат богат професионален опит в различни корпоративни сфери, но душата на хляба ги обединява и му се посвещават изцяло. Станислава е била PR директор на Нова телевизия, но след като излиза по майчинство и започва да готви здравословни неща за малката си дъщеря, осъзнава колко важен е хлябът и иска да го сподели с останалите. Затова, вместо да се върне в корпоративните среди, се записва на курс по хлебарство в Швеция, във ферма за биодинамично земеделие. После прави специализация в малка семейна пекарна в Стокхолм. Продължава и с няколко майсторски класове в Испания с едни от най-добрите имена в хлебарството - майстор Ецио Маринато, шампион на Европа по хлебарство и майсторите Йоан Феран и Хосе Паскуал, които подготвят испанския национален отбор по хлебарство. Стефка се присъединява към проекта на Станислава и заменя позицията си на заместник главен редактор в списание Grazia с работа в пекарната им "Хляб и Soul". Тя също изкарва курс за правене на хляб при Пресиян от "Братя хлебари", после завършва и професионалния курс в Швеция. В пекарната приготвят няколко вида хляб от различно брашно, десерти, веган меню и други печива. Още за тях може да прочетете тук. |
|
За курса Как да правим хляб с квас Казват, че хлябът е душата и ръцете на човек. Най-древното кулинарно умение, без което не можем и днес. Ето защо след дългите празнични трапези искаме да се върнем към най-базовите и важни традиционни умения - омесването на хубав хляб с квас. Станислава и Стефка ще направят професионален курс специално за "Бакхус" и в рамките на един ден ще покажат най-важните техники и знания, с които може да си правим хляб и квас вкъщи. По време на курса ще дегустираме българско вино, продукти на "Хляб и Soul", "Хармоника" и "Маджаров". Ще си тръгнете с вкусни и полезни подаръци от нас и нашите партньори. Какво ще научите • Рецепти и техники за приготвяне на 3 различни вида хляб с квас с дълга ферментация: - селски хляб - пълнозърнест хляб със семена - хляб от древен сорт пшеница - лимец • Как да отгледаме и поддържаме квас-майка в домашни условия. • Какво е дълга ферментация и как да я правим у дома. • Различни техники на месене. • Повече за различните видове брашна и как да ги комбинираме, за да ни се получи хлябът. *На 23 януари всеки участник ще може да си вземе изпечения хляб, който е приготвил по време на курса от пекарната. Кога На 22 януари 2017 Час От 11:00 ч. до 16:00 ч Къде В пекарна "Хляб и Soul" София, ул. "Порто Лагос" 1 Цена на курса 100 лв. /заплаща се предварително по банков път/ * Максимален брой участници в този курс са 12. |