Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
МЕНЮ Welcome drink Шот джин "Beefeater 24" с тоник с хайвер от рози и Амюз Буш. Салата Зелена салата с печено цвекло, портокал, билкови трохи, мед, бекон на прах и сладолед от синьо сирене. Сервирано с Jacobs Creek Chardonnay , 150мл. Супа Свежа цитрусова супа със скариди, броколи и мус от пармезан Сервирано с Brancot Estate Marlborough Sauvignon Blanc, 150мл Основно Патешко мариновано в кафе, поднесено с пюре от тиква, лешници, запечен карфиол с какао, карамелизирано брюкселско зеле и винен сос. Сервирано с Jacobs Creek Shiraz , 150мл. Десерт Поширани ябълки в карамелен сироп с почва от орехи, орехов мус, йогурт сос, желе от зелени ябълки с резене и медена пяна. Поднесена с коняк Hennessy Fine de Coqnac, 50 гр. Цена: 50 лв. |
|
Кой готви? "Модерни времена" е вечеря, която отдавна подготвяме, защото за нас видът и начина, по който е приготвена и сервирана храната имат голямо значение. Хората, които поканихме като гост-готвачи да случат тази наша идея, имат голям опит в експериментирането с храната, независимо, че като горди собственици на кулинарно училище за непрофесионалисти "Амюз буш", могат да ви научат на много неща по време на техните разнообразни кулинарни курсове. В буквален превод от френски Amuse Bouche (Амюз буш) означава "удоволствие за устата". Школата е създадена преди четири години и се намира в Лозенец. Боби&Боби водят курсове за непрофесионалисти, организират кулинарни тиимбилдинги и обменят опит в кухнята с чужденци. Двамата са познати като "фудитата". Терминът е зъдаден в Щатите, за да опише "хора, които силно се интересуват от храната и всички нейни аспекти – от отглеждането й до приготвянето". Борис е учил приложна макроикономика и финанси в Америка. Именно там започва и да готви. Бояна е бакалавър по органична химия и магистър по медицинска химия в СУ и самата тя е доказателство за твърдението, че химията наистина помага много в кухнята. Те прегърнаха с интерес темата на вечерята и подготвиха много нестандартно меню. Казват, че интересът им към наука и кухня е изключително голям, защото и процесите на готвене са изцяло химични и най-вече физични. Тази вечеря ще ви запознае с модерните тенденции, свързани с храната. Казват, че в момента е много интересно стилизираното поднасяне на блюдата и комбинирането на пръв поглед на несъвместими продукти. Като зад това се крие и малко капка наука. Free your mind и елате да опитате! |