Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Кой готви? "Казвам се Ан Фам, но не съвсем." Защо не съвсем, можете да прочетете в блога ѝ www.inansroom.com Ан Фам е с икономическо образование, а голяма част работата ѝ е била свързана с търговия и реклама, но винаги най-голяма радост са ѝ носели дейностите, свързани с храната – приготвянето, поднасянето и опитването ѝ, говоренето и писането за нея. От три години любителски се занимава с различни кулинарни проекти, като един от тях се казва "Срещи с виетнамската кухня" – готварски вечери, провеждани веднъж месечно, през които с любопитни любители-кулинари готвят и опитват различни виетнамски ястия. Срещите събират много приятели на виетнамската кухня, но се налага да ги прекъсне. Макар и израснала в България още от петгодишна, ароматите и вкусовете на родния Виетнам я съпътстват навсякъде. Те оформят начина, по който готви и се храни, те са част от същността ѝ. От домашната кухня на майка ѝ, която готви, както казва Ан "великолепно само по усет, без да следва никакви мерки и рецепти", до тротоарната храна по улиците на Виетнам, която обожава и която не пропуска да опитва всеки път, когато е във Виетнам. "Моето семейство е от Северен Виетнам, но по време на тази вечеря ще ви разходя из трите основни части на страната. Започваме с леко пикантна салата от помело с тигрови скариди от Юга и продължаваме с любимите ми палачинки на пара, които северняците много обичаме да хапваме на закуска. Основното ястие в южняшки стил от глазиран сом със свинско месо нека не ви звучи странно като съчетание – ястието се приготвя на бавен огън и шареното месо от свински гърди спомага много за сочността на рибата, а лимонената трева и джинджифилът – за страхотния ѝ аромат. За десерт ще ви поднеса пудинг от тапиока и зелен боб с кокосова сметана, който пък е представител на Среден Виетнам, на древната столица Хуе. И ще завършим вечерта с жасминов и цъфтящ чай." – вдъхновено ни обяснява Ан. Заповядайте на нашата кулинарна разходка из Виетнам с Ан Фам! |
|
МЕНЮ Салата Gỏi bưởi tôm – пикантна салата от помело с тигрови скариди и скариден чипс. Ястие от Южен Виетнам Поднесено с Зеланос Мискет, 150 мл. Предястие Bánh cuốn – оризови палачинки на пара със свинско месо и дървесни гъби. Ястие от Северен Виетнам Поднесено с Зеланос Розе от Пино ноар, 150 мл. Основно ястие Cá trê kho tộ ăn với cơm – глазиран сом с шарено свинско, лимонена трева и джинджифил, поднесен с жасминов ориз. Ястие от Южен Виетнам Поднесено с Зеланос Пино ноар, 150 мл. Десерт Chè đậu xanh – пудинг от тапиока и зелен боб с кокосова сметана. Десерт от Среден Виетнам Поднесена с коняк Hennessy Fine de Coqnac, 50 гр. Комплимент-завършек Trà nhài và trà nở hoa – жасминов и цъфтящ чай. Цена на куверт: 45 лв. |