Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Кой ще обучава? Елица Божинова не е била от онези деца, които умират да помогнат на мама в кухнята. Не е пекла и кексове и сладки. С други думи, не е имала особен интерес към сладкарството като малка. В професионалното училище по хотелиерство и готварство я изпраща бунтът й срещу образователната система, който се изразява в абсолютното нежелание да се явява на всякакви видове изпити. И до днес е така, макар вече да е ясно, че повечето изпити, конкурси или състезания, на които ще се яви, са й в кърпа вързани, тъй като Елица е нещо като бог на шоколада (доказано с поредица от медали, дипломи, купи и каквито награди още се сетите). Някак съвсем закономерно Елица е част от националния отбор на България по кулинария, а също така е и член на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалните готвачи. Била е в първия много боен екип на ресторанта в хотел "Хилтън", а после поема ръководството над сладкарите в "Лъки". Сега има собствена работилница – Dark&Milk, където прави сладкарски магии (особено с шоколад), и провежда курсове и обучения. Избира да се обрече на шоколада, защото е изключително благоприятен за работа, а и си умира за черен шоколад. Точно затова иска да научи клиентите си, че именно в него е истината. Редно е човек да й се довери напълно, когато става въпрос за шоколад, защото, както вече казахме, в тази сфера Елица Божинова равна няма. |
|
По време на сладкия ни workshop, ще имате възможност да се научите на следните неща: - какво е Ганаж и как се приготвя; - как се темперира шоколад и защо е необходимо да се прави това; - как се оформят различни вариации на ръчни бонбони, като форми и декорация от приготвения ганаж. - ще оценим вашата креативност и сръчност в декорирането на бонбоните, които сaми ще направите, а за награда ще се почерпим с един уникален, отличителен & деликатен коняк - Hennessy Fine de Cognac. Сервиран, с подбрани шоколади, или с шоколадов десерт, представлява неустоима, чувствена наслада за сетивата. - ще отнесете вкъщи своите творения в красиви кутийки за бонбони, които сме ви подготвили, за да може и вашите близки да ви оценят! Ако искате да станете част от тази наслада, да научите основните правила, свързани с обработката на шоколада и то от самата Елица Божинова, да се позабавляваме , макар и само за три часа, можете да се запишете в нашия сладък workshop. Кога? На 7 ноември 2015 г. Час? От 11ч- до 14ч Къде? В кулинарно училище Food Connection София, ул. "Ами Буе" 64, ет.2 Такса? 60лв. /заплаща се предварително по банка/ * Максимален брой участници в този workshop са 14. |