Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Меню Предястие 1. Схторац /патладжанени рулца с плънка от цедено кисело мляко и чесън/ 2. Хумус. Сервира се с традиционен арменски хляб лаваш. 3. Кешкек /традиционно предястие с жито и пилешко месо/ Сервира сe с 50 гр. водка Medvedevka, PREMIUM Салата Салата с нахут, маслини и чушки Сервира сe бяло сухо вино Armenia wine ANNIVERSARY, 150 мл. Основно Силкме /телешко месо, печено с пържени патладжани, пържени печени червени чушки и доматен сос/. Поднесено е с традиционен арменски хляб лаваш. Сервира се с вино Armenia wine ANNIVERSARY, Red Dry , 150 мл. Десерт Ануш абур /ашуре - десерт с жито, ядки и сушени плодове/ Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal Цена 40 лв. |
|
Кой готви? Твърди се, че любовта към кулинарията е закодирана в арменците от деца и Ани Шакарян-Маринова го потвърждава: "Когато бях малка, приготвях десерти, казва тя. А, когато заживяхме със съпруга ми и ни се роди първата дъщеря, се потопих по-сериозно в дебрите на вкусната, домашна храна". На първо място Ани е майка на две дъщери, в работно време е Маркетинг и PR-мениджър на Rolex България, а в останалото време (по няколко пъти в седмицата от пет години насам) - готви, снима и публикува рецепти на www.vkusnoteka.bg. За нея готварството е нещо като "терапия за ума". Понеже е от семейство на запалени кулинари, които на събирания си говорят основно за храна, или си готвят, или обменят рецепти, тя също обича да готви, да експериментира с комбинирането на различни съставки и да анализира крайния резултат. Усмихва се, че сама си е "най-големият критик", а съпругът й - "квалифициран дегустатор". Периодът на майчинството е решаващ за Ани - около раждането на първата й дъщеря се разкрива страстта й към кулинарията, а след втората - тя решава да напусне банковата сфера, за да се включи в семейния бизнес с часовници и едновременно с това да развива сайта си, който възприема като "третото ми дете, моята виртуална библиотека от вкусове и моя гордост". Обича да общува с читатели и да получава обратна връзка от тях какво са сготвили и дали им е харесало. Обича и Средиземноморска кухня, но най-голям афинитет има към Арменската, разбира се: "За мен те я комфортна и много вкусна храна, която създава домашен уют, казва Ани. Затова избрах да ви я представя днес в четиристепенно меню"… |