Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
|
Меню Сервира сe пенливо вино Cafe de Paris Салата Традиционна салата "Оливье" / варени: картофи, моркови, яйца, кисели краставици, грах, зехтин или слънчогледово олио, майонеза/. ............................................................................................................... "Закуска" /черен хляб, чесън, кисели краставички, сало (сланина)/ + Супа Борш /картофи, цвекло, моркови, зеле, заквасена сметана, горчица, чушка/ + Вареники /тесто, пържени лук и кисело зеле/ Сервира сe с 50 гр. водка Beluga ................................................................................................................ Основно Жакое / готви се на бавен огън и съдържа свинско месо, картофи, моркови, лук, чесън и подправки/. Сервира се с вино Cricova Prestige Codru, Moldova label ............................................................................................................ Десерт "Творожная бабка" /творог, грис, стафиди, яйца, масло, заквасена сметана, мед/ Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal Цена 40 лв. |
|
Кой готви? Родената в Украйна Анастасия Алпатикова е израснала между Кишинев и Одеса, с богатите вкусове на руската, молдовската, украинската и еврейската кухня. "Бих искала да разкажа вълшебна история за това, как съм се влюбила в храната от дете и съм прекарвала времето си, помагайки в готвенето на мама или баба, но не беше така", казва Анастасия. В нейното семейство, както в много други, делничната храна била по-скоро гориво за организма, отколкото гурме преживяване. Вълшебно било единствено по празниците, когато, въпреки скромния избор по пазарите, домакините отрупвали масите с прекрасни неща. "Тогава нямаше понятие био, доста продукти идваха направо от колхозите и всичко беше винаги сезонно и местно, с изключение на портокалите, бананите и ананасите - те винаги се асоциираха със зимата и новогодишните празници." Апетитът на Анастасия към световните вкусове се отворил, когато започнала да пътува и да живее на различни места в Америка, Северна Африка, Централна и Източна Европа. "Пробвах разнообразни местни и доста екзотични ястия, видях какво разнообразие на вкусове съществува и колко е приятно да им се наслаждаваш в компанията на приятели". Хората са основната й грижа и в нейната работа като финансов и HR директор в агенция за онлайн маркетинг и SEO. "Работата ми никак не е свързана с храна, но много се радвам, когато имам възможност да сготвя вечеря за приятели или да изляза в новооткрито местенце в София да хапна нещо вкусно." А ако трябва да събере себе си в три думи, те ще бъдат Just Do It. |