С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Только раз в Году - традиции от източнославянската кухня

сп.Бакхус
19 Януари 2015, 11:23, 5769 прочитания
Share Tweet Pin it Share

 

Меню

 

Сервира сe пенливо вино Cafe de Paris

Салата

Традиционна салата "Оливье" / варени: картофи, моркови, яйца, кисели краставици, грах, зехтин или слънчогледово олио, майонеза/.

...............................................................................................................

"Закуска" /черен хляб, чесън, кисели краставички, сало (сланина)/
+
Супа

Борш /картофи, цвекло, моркови, зеле, заквасена сметана, горчица, чушка/
+
Вареники /тесто, пържени лук и кисело зеле/

Сервира сe с 50 гр. водка Beluga

................................................................................................................

Основно

Жакое / готви се на бавен огън и съдържа свинско месо, картофи, моркови, лук, чесън и подправки/.

Сервира се с вино Cricova Prestige Codru, Moldova label

 ............................................................................................................

Десерт

"Творожная бабка" /творог, грис, стафиди, яйца, масло, заквасена сметана, мед/

Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal

 

Цена 40 лв.


 
Кой готви?

Родената в Украйна Анастасия Алпатикова е израснала между Кишинев и Одеса, с богатите вкусове на руската, молдовската, украинската и еврейската кухня.

"Бих искала да разкажа вълшебна история за това, как съм се влюбила в храната от дете и съм прекарвала времето си, помагайки в готвенето на мама или баба, но не беше така", казва Анастасия. В нейното семейство, както в много други, делничната храна била по-скоро гориво за организма, отколкото гурме преживяване.

Вълшебно било единствено по празниците, когато, въпреки скромния избор по пазарите, домакините отрупвали масите с прекрасни неща.

"Тогава нямаше понятие био, доста продукти идваха направо от колхозите и всичко беше винаги сезонно и местно, с изключение на портокалите, бананите и ананасите - те винаги се асоциираха със зимата и новогодишните празници."

Апетитът на Анастасия към световните вкусове се отворил, когато започнала да пътува и да живее на различни места в Америка, Северна Африка, Централна и Източна Европа. "Пробвах разнообразни местни и доста екзотични ястия, видях какво разнообразие на вкусове съществува и колко е приятно да им се наслаждаваш в компанията на приятели".

Хората са основната й грижа и в нейната работа

като финансов и HR директор в агенция за онлайн маркетинг и SEO. "Работата ми никак не е свързана с храна, но много се радвам, когато имам възможност да сготвя вечеря за приятели или да изляза в новооткрито местенце в София да хапна нещо вкусно."

А ако трябва да събере себе си в три думи, те ще бъдат Just Do It.

 

 
 

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal, водка Beluga, дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.


Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 23.01.2015 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]