С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Каталунска кухня

Бакхус
13 Ноември 2013, 14:16, 3555 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Коя е първата документирана кухня на християнския свят?
Кой е първият диетолог в Европа?
Кой е първият кулинарен бестселър?
Коя е най-старата документирана рецепта за супа в Европа?
Кой е първоизточникът на крем брюле?

Отговорите на тези, а и други интересни въпроси ще научите на Каталунската вечеря на списание
"Бакхус" с гост готвач Митко Шопов, докато опитвате емблематични ястия на една от най-старите –
познати, но и мистериозни европейски кулинарни школи.
Със своята серия събития, списанието ни се опитва да ви предложи запомнящи се преживявания без
аналог. Този път в менюто са включени ястия, продуктите за които не съществуват на българския
пазар – внасяме ги специално за вечерята. Така че запазете вечерта на 28 ноември за кулинарно
пътешествие с нас – до магическата Барселона, транспортирана за една вечер до София специално
за вас.

Меню

Салата:
Esqueixada de bacallà
/осолена риба треска, свежи домати, лук, зелена чушка, зехтин и лимон/

Предястие:
Escalivada catalanа
/ печени патладжан, чушка, лук, зехтин/

Основно ястие:
Suquet de peix i marisc
/рибена яхния от няколко вида риба, морски дарове, картофки
и сос Ромеско/
+
Pa amb tomàquet
/багета, напоена с ароматен зехтин, доматен сок и чесън/

Десерт:
Crema catalana
/пухкав крем с аромат на канела, лимонови и портокалови кори и
хрупкава коричка от
карамелизирана захар/

Цена 41 лв. с ДДС

Вечерята включва четири степенно меню и съпровождащи го
дегустационни количества вина, вода Аква Пана и Сан Пелегрино, и уиски,
което ще можете да дегустирате със специално подготвения десерт.
Кой ще готви?

Димитър Шопов е кулинарен ентусиаст с голяма практика в яденето,
събирането на рецепти, експериментирането с тях и търсенето на
верния, автентичен вкус в домашната кухня. Този път той ще я напусне
и ще застане пред професионалните готварски уреди, за да сподели
с вас интересни истории и рецепти от каталунската и испанската кухня.
Той вярва, че добре разказаната история и атмосферата по време на
хранене е магическата част от рецептата за добър вкус на всичко,
което приготвя. В България Митко се занимава с основно с маркетинг,
но често дава и уроци по каталунска и испанска кухня в кулинарно
училище Amuse Bouche.

За него най-добрата атестация за успех в кухнята е онази блажена е
уфория, която изпитва, когато вкусът и ароматът на храната го връщат
към спомена за слънчевия ден или незабравимата вечер в Испания,
в която за първи път е опитал ястието.Той залага на непознатото
богатство на т.нар. comida casera – понятие, което е много повече
от буквалния си превод на "домашно приготвена храна". Това е
кулинарната мъдрост, която продобиваш от часовете, прекарани
"на крак пред котлона", докато опитваш една или друга рецепта,
един или друг продукт.

Вкусете автентичните аромати на comida casera, каквато няма да
намерите никъде в София. Храната е по-вкусна, когато е споделена
с приятели.
За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на Suite Hotel Sofiа и ресторант Zest.
Партньори на събитието са дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.