С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Гурме

  • Пет стъпки да вбесиш келнер

    Любослава Русева
    снимки: Shutterstock 07 Декември 2009, 17:35

    Всеки, който ходи горе-долу редовно на ресторант, знае, че освен да обслужват, много сервитьори развиват професионални умения да дразнят клиентите.

    Share Tweet Pin it Share
  • Гражданинът К

    Мариета Ценова
    02 Декември 2009, 15:51

    Възрастният мъж влезе в сградата. Целият беше в сняг. Беше чакал около час на улицата за такси и накрая се прибра с една от онези туристически карети, с които разхождаха гостите на Ritz-Carlton Hotel из нощен Ню Йорк.

    Share Tweet Pin it Share
  • Сан Себастиан на клечка

    Нева Мичева
    02 Декември 2009, 15:47

    Увлечена от големите истории зад малките баски хапки пинчос, Нева Мичева потъва в градските спомени за мъже в сини гащeризони и гадае как се приготвя "лъх на зелен чай"

    Share Tweet Pin it Share
  • Мадрид: Докато смъртта не ги умири

    Албена Шкодрова
    02 Декември 2009, 15:42

    По 25 часа на ден, 365 дни в годината, Мадрид се е заклел да празнува. Живота.

    Share Tweet Pin it Share
  • Пейзаж, нарисуван с кафе

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Октомври 2009, 17:40

    "Избери внимателно и след това се отдай на пълна наслада", препоръчва менюто на кафене "Ландтма". Това напътствие е полезно на всяка крачка във Виена

    Share Tweet Pin it Share
  • аРОМАт на кафе

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Октомври 2009, 13:37

    Ако за австрийците кафенетата са места за общуване, за италианците те са нещо като човешки бензиностанции – помпи за адреналин, в които влизаш, колкото да заредиш дневната доза. Затова пък каква е тя!

    Share Tweet Pin it Share
  • "Гарсон, едно кайве, моля!"

    текст Невена Панайотова, илюстрации - Общински музей "Стара София" и www.lostbulgaria.com
    снимки: www.lostbulgaria.com 30 Октомври 2009, 13:23

    Без историческите кафенета на София Йовков и "Тютюн" щяха да са различни, а литературния кръг "Мисъл" може би изобщо нямаше да го има

    Share Tweet Pin it Share
  • М като Мъдеяда

    текст и фотография Марина Караконова и Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 02 Октомври 2009, 13:18

    Сиви пушеци се носят нагоре към синьото небе. Дворовете са зелени, пътят – прашен, а от саксиите преливат мушката в яркочервено и розово. От дърветата падат ябълки, удрят по ламарините на старички юго,

    Share Tweet Pin it Share
  • Тъй рече Xocolatl

    Бакхус
    01 Октомври 2009, 13:58

    Шоколадът заслужава по-почтително отношение от това да се използва вместо кал в спа процедури. Той е достоен да му се издигат храмове.

    Share Tweet Pin it Share
  • Shopping: За шоколадови бижута в Сен Жермен

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Септември 2009, 15:08

    Какъв по-добър начин да попаднеш на най-вкусните места в Париж от това да разбереш къде един кулинарен критик би прекарал рождения си ден?

    Share Tweet Pin it Share
  • 12 пазара

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 05 Септември 2009, 14:02

    Идеалният пазар съществува само във въображението на гурманите. Все пак по света са пръснати достатъчно вдъхновяващи негови първообрази, които сега греят във всички цветове под септемврийското слънце.

    Share Tweet Pin it Share
  • Среднощни градинари

    текст Марина Караконова, фотография Аделина Илиев
    снимки: Аделина Илиев 04 Септември 2009, 09:00

    Самолетът се готви за кацане. Въздухът е кристално ясен, няма нито едно облаче. Със съвършената си геометрия градините на замъците, пръснати из тази green and pleasant land, приличат на изящни брошки.

    Share Tweet Pin it Share
  • Без-безжично

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 03 Септември 2009, 01:00

    Най-съхранената част от българското Черноморие - на север от Балчик, е за отшелници с вкус към добрата храна

    Share Tweet Pin it Share
  • Беконът, триците и други религии

    текст Марина Караконова, фотография Студио ДАРСС
    снимки: Shuterstock 02 Септември 2009, 13:25

    Сланина с яйца или зърнена кашица, светът се върти във вековен спор какво е най-добре да закусва

    Share Tweet Pin it Share
  • Пикник в черно

    текст Албена Шкодрова, фотография Мария Абаджиева и Виолета Бабалова
    снимки: Виолета Бабалова и Мария Абаджиева 02 Септември 2009, 13:17

    "А сам Йоан [Кръстител] носеше дреха от камилска вълна и кожен пояс на кръста си; а храната му беше акриди и див мед", разказва Новият завет за един от най-известните (и продължителни) пикници в историята на човечеството. Днес тази сцена прави впечатление с драматичната красота на пустинята, в която се развива, и с неприлично семплото си меню.

    Share Tweet Pin it Share
  • Закуска извън леглото

    текст Ваня Райнова, Надя Младенова, Екатерина Геловска. Фотография Студио ДАРСС
    снимки: Студио ДАРСС 02 Септември 2009, 13:12

    Трима души с по три любими места за започване на деня в София

    Share Tweet Pin it Share
  • 10 особености на вечерята в древен Рим

    текст Невена Панайотова
    снимки: Албена Шкодрова 25 Август 2009, 18:15

    1. Бърза закуска с лъв. Според историците буквално на всеки ъгъл в античен Рим има щандове за храна и вино - свидетелство, че римляните са доста привързани към бързата закуска.

    Share Tweet Pin it Share
  • Час по Апиций

    фотография Елена Спасова
    снимки: Елена Спасова 25 Август 2009, 18:01

    На 12 юни 2009 сл. Хр. в центъра на София готвачът Ивайло Рангелов направи експеримент: върна времето назад. Пренесе кухнята си, заедно с всички наблюдаващи и работещи в нея, в деня 12 юни 95 сл. Хр. Задачата му беше да приготви пет ястия, спазвайки точно рецептите, както те са описани в De re coquinaria, най-известната готварска книга от онази епоха.

    Share Tweet Pin it Share
  • Al Fresco в София

    "Бакхус"
    снимки: Студио ДАРСС 20 Юли 2009, 16:12

    Юли в София, жега, прахоляк. Ресторант-градините са не просто приятното място, където да изпием питие и да вечеряме, а убежище. Те са състояние на духа. Като се замисли човек, те са среща на две грандиозни постижения на цивилизацията, които в дъното си опират до едно и също: усилията да се внесе ред и красота в хаоса на природата, независимо дали с аранжиране на храсти или сирена.

    Share Tweet Pin it Share
  • Sladoledus Maximus

    текст и фотография Албена Шкодрова
    снимки: Албена Шкодрова 30 Юни 2009, 19:39

    Всички ядат сладолед в Рим. Юлските 38°С на сянка са само една от причините за това

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »